banner32

Çevre Düzenlemeleri Şehre Can Veriyor

Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin güzelleşmesi için yaptığı çalışmalara yenilerini eklemeye devam ediyor. Başakşehir’de bakımı ve düzenlemesi yapılan toplam yeşil alan miktarı 700 bin metrekareyi buldu.

Çevre Düzenlemeleri Şehre Can Veriyor
Başakşehir Belediyesi’nin ilçe genelinde yeşil alanlara yönelik gerçekleştirdiği düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Bakımı yapılan toplam yeşil alan 700 bin metrekare

Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucunda, Başakşehir’de bakımı yapılan toplam yeşil alan miktarı 700 bin metrekareyi buldu. Mevsim değişimlerine göre sürekli bakım yapılan bu bölgelerdeki en ufak alanlar dahi ağaçlandırılarak, daha yeşil bir kent olması için çalışılıyor.
Başakşehir Kaymakamlığı önündeki Kanuni Sultan Süleyman Caddesi’nde yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarında 96 adet ağaç ve 3560 adet çalı dikilerek, çim serimi gerçekleştirildi. Yol kenarında yapılan düzenlemeyle, alan çok daha güzel bir görünüme kavuştu.

Şahintepe’de yol kenarları ağaçlarla süslendi


Yenilenen bordür ve trotuar çalışmalarının yanı sıra Şahintepe Mahallesi’ndeki yol kenarlarında ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Kırçiçeği Sokak’ta 91 adet ağaç, Eski İstanbul Caddesi’nde ise 101 adet ağaç dikimi yapılarak çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi.

Mevlüt Uysal, "Şehrimizi ağaçlandırmak doğaya ve insana saygımızın ifadesi"

Hızlı şehirleşmenin çevreyi ve doğayı kirleten bir unsur olduğunu her fırsatta dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ‘’Bu nedenle çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Doğayı ve doğal kaynakları geleceğe aktarmanın sorumluluğu taşıyoruz. Şehrimizi ağaçlandırmak doğaya ve insana saygımızın ifadesidir. Bunun için çalışıyoruz" diyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35