banner25

"Biz yaşarken insanlar öldürülüyor”

Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat söyleşilerine katılan Sanatçı Ömer Karaoğlu “Kendisine Müslüman’ım diyen bir kişi dünyada yaşanan sorunlara karşı seyirci olmayı bırakmalı ve duyarlı olmalıdır. Biz yaşarken dünyanın diğer ucunda Filistin’de insanlar ölüyor” dedi.

Başakşehir smyleşileri devam ediyor

Başakşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Sahne Gerisinden Bir Vaaz Bir Diyalog” isimli söyleşi, dinleti ve imza programına katılan özgün eserleri ve güçlü yorumuyla 20 yılı aşkın bir süredir müzik çalışmalarını sürdüren Ömer Karaoğlu, müzik kariyerinde yaşadıklarını paylaştı.

Başakşehşir Times Haber Merkezi

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencilerinin şiir ve müzik dinletisiyle başlayan programa Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ve çok sayıda izleyici katıldı.

“Şahadet etmemizin bir sorumluluğu var”

Bir insan ve sanatçı olarak olabildiğince, yaşadığı dönemin sorunlarını, notalarına taşıma gayreti içinde olduğunu belirten Ömer Karaoğlu “Duyarlılığımız, duruşumuz ve çalışmalarımızla çağımızın sorunlarına eğilmeliyiz” dedi.  Karaoğlu; “Bizim tek bir hayatımız var. Birinde sanatımızı diğerinde hayatımızı icra edeceğimiz iki hayatımız yok. Bu yüzden hayatımız ve sanatımızla sorumluluklarımızı birleştirmeliyiz. Ben Alemlerin sahibine karşı kulluk görevimi yerine getirmeye çalışarak buna başladım.  Böylelikle yeryüzünde insan oluşumuzun ve şahadet getirmemizin bize yüklediği sorumluluk içinde icra ettiğimiz sanat bir anlam ifade edebilir” şeklinde konuştu.

“Müslüman olmak müdahil olmaktır”

Ucuz, emeksiz ve estetik kaygılardan uzak işler üretmenin sanat olmadığını ve sanatın içinde yaşadığı toplumun sorunlarının toplamı olduğunu ifade eden  Karaoğlu” 28 Şubat  post_modern darbesi toplumun ensesinde boza pişirirken bende yaşadığımım dönemin bir tanığı ve şahidi olarak  bir şekilde buna karşı durmaya çalıştım. Çünkü, müdahil olmayı Müslüman olmakla eşdeğer tutuyorum. Dünyada olup bitenlerin tanığı olmanın bir bedeli var. Ben Müslüman’ım dedikten sonra etrafınızda yaşanan sorunlara seyirci kalamazsınız. Başörtülü kızlar okullara alınmadı ve Bosna’da bir insanlık dramı yaşandı. Filistin’de bu gün katliam yapılıyor. Bu haksızlıklar, zulümler ve baskılar biz yaşıyorken oluyor. Biz nefes alıyorken dünyanın farklı ülkelerinde insanlar öldürülüyor” dedi.

“Bilgievlerimiz yeni Ömerler yetiştirecek”

Program sonunda Ömer Karaoğlu’na çiçek takdiminde bulunan  Başakşehir Belediye Başkanı Haluk Dikbaş yaptığı konuşmada” Ömer Karaoğlu, müzikle ritimle notayla bizim şu an geldiğimiz noktayı tek tek yaşayarak geldi bizde onu dinleyerek onun aşık olduğu yola aşık olduk. Ama yolumuz çok uzun. Bizim Filistin gibi bir sorunumuz var. Ömer Bey bu sorunları sanatıyla dile getirecek bizde Bilgievlerimizden yeni Ömerler yetiştirerek bu sorunlara destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35