banner29

Bio İstanbul Bakanlar Nezdinde Basına Tanıtıldı

Türkiye’nin ilk teknoloji ve araştırma üssü Bio İstanbul’un basın tanıtımı Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla yapıldı.

Bio İstanbul Bakanlar Nezdinde Basına Tanıtıldı
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahibi olarak katıldığı tanıtım toplantısına ayrıca İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bio City Development Company Group CEO’su ve Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, bölge Belediye Başkanları, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, proje koordinatörleri, ilim adamları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bio İstanbul Bilime adanmış bir merkez olacak.


Başakşehir’de Bio İstanbul ofisinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Bio City Development Company Group CEO’su ve Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad yaptı. Haddad projenin ayrıntılarını paylaştığı konuşmasında “Bio İstanbul Türkiye’ye ve dünyaya büyük getirileri olan eşsiz bir proje. Bu projenin içersindeki her şey kendi içinde özeldir. İstanbul Bio Medikal Araştırma Merkezi Bio İstanbul içindeki en önemli çalışmadır.

Bulaşıcı olmayan kronik hastalıklara yönelik araştırmaların yapılacağı merkezde Türkiye ve Dünya üzerindeki sağlık kurumlarıyla koordineli bir çalışma yürütülecektir. Dünya’nın dört bir yanındaki ilim adamları bu merkezde çalışacaktır. İstanbul Bio Medikal Araştırma Merkezi, tıp dünyasının yeni adresi olacak. Çocuk hastanesi ise bölgenin Dünya çapındaki çıtayı yükseltecektir. Bio İstanbul Bilime adanmış bir merkez olacak” dedi.

İstanbul Bio Medikal Araştırma Merkezi’nde çalışacak olan Dünya’nın dört bir tarafından bilim adamların görüntülü görüşlerine yer verilen tanıtım toplantısında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu projenin İstanbul ve Başakşehir için önemini vurguladı. “İstanbul tarih, ekonomi, turizm gibi markalarıyla övünüyoruz. Bu markalara bu proje ile Sağlık da eklenecek. Bilim ve teknolojiyi birleştiren proje ar-ge ile Türkiye’nin önümüzdeki dönemine katma değer sağlayacaktır. Böylesine büyük bir projenin Başakşehir’de ve İstanbul’da olmasından dolayı çok memnunuz” dedi.

20 bin kişi çalışacak, 10 bin nüfus yaşayacak


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin sağlık alanında yaptığı gelişmeleri dile getirdi. Bakan Bayraktar “Proje yıllardır üstünde çalıştığımız dünya çapında bir projedir. Günümüzde hayat standartlarının yükseltilmesi öne çıktı. Burası çocuklarımızı anne karnından 16 yaşına kadar sağlığını koruyacak, geliştirecek bir yer olacak. Başakşehir’de 1200 yataklı bir şehir hastanesi de kurulacak.

Bio İstanbul 20 bin kişi çalışacak ve 10 bin nüfuslu bir yaşam merkezi olacak. Ekolojik yapısıyla dikkat çeken Bio İstanbul ilk etapta 3 yıl içersinde teslimini yapacağız” dedi. Bio İstanbul’un Türkiye’de ki ilaç üretimi ve araştırmasına önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Bakan Bayraktar Dünya’nın dört bir yanından hastalar ülkemizde tedavi olmaya gelecek dedi.

Bakan Bayraktar sözlerine söyle devam etti “Bu projeyi Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan’da destekliyor. Bu proje Başakşehir İlçemizi de geliştirecek ve daha modern bir şehir olmasına önemli katkılar sağlayacaktır.

Süreç, sağlık standartlarını yükseltme ve geliştirme dönemidir


Tanıtım toplantısında son olarak söz alan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu “10 yılda sağlık alanında gelişmelerle vatandaşımız sağlık hizmetlerinden adil olarak yararlanabilir hale geldi. Süreç artık bu standartları yükseltme ve geliştirme dönemidir. Bilim merkezli bakış açısında “çocuğu” merkeze almak çok manidardır. Türkiye’nin sağlık alanındaki açığını kapatması ve söz sahibi olması için bu proje büyük katkılar sağlayacaktır. Beyin göçümüzü terse çevirmekten ziyade, Beyin paylaşımı önemlidir. Türkiye’deki mevcut hastanelerimizi yenilemek için çalışmalar yürütüyoruz. Bio İstanbul’un benzeri bir proje İstanbul Anadolu yakasında da iki yıla kadar başlatıyoruz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından; Ar-ge, Sağlık ve yaşam alanında bölgenin lideri olacak ve 2.2 milyar dolara mal olacak olan Bio İstanbul modelinin açılışı gerçekleştirildi.

Bio City İstanbul; mimarisi, alt yapısı ve çevre düzeni de özel olacak


Başakşehir ilçe sınırlarında yükselecek olan Bio İstanbul, üçüncü basamak sağlık hizmeti veren ve dünyanın en önemli çocuk araştırma hastanesi ile Türkiye'nin ve bölgenin ilk entegre biomedikal bilim parkına sahip olacak. Ticaret ve konut alanlarının da yer alacağı projede yer alacak 6 bin konut, mobilyasından, aydınlatmasına kadar çevreye duyarlı olacak. 25. Bin m2’lik bir alanda yükselecek olan Bio İstanbul; mimarisi, alt yapısı ve çevre düzeni de özel olacak. Bio İstanbul, güçlü ulaşım bağlantılarıyla, yine Başakşehir’de hayata geçirilecek olan Sağlık Kent, Magnet City (Mıknatıs Kent), metro hattı projeleriyle prestij noktası ve merkez olma özelliğine kavuşması sağlanacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35