banner25

Bilgievleri İstanbul’u geziyor

"Her mahalleye bir Bilgievi" sloganı ile her geçen gün artan öğrenci sayısıyla ilçe çocuklarına hizmet veren Bilgievleri, gezileri ile de beğeni topluyor.

Bilgievleri İstanbul’u geziyor
Öğrenciler, Fatih Yedikule Hayvan Barınağını ziyaret etti
Hayvanları Koruma haftası nedeniyle Fatih Yedikule Hayvan Barınağına yapılan ziyarete, çok sayıda Bigievi öğrencisi katıldı. İyilik kulübü bünyesinde düzenlenen ve öğrencilere hayvan sevgisini öğretmek, hayvanları yakından tanıtmak için düzenlenen gezide, öğrenciler yetkililerden ve veterinerlerden kapsamlı bilgiler aldı.
2001 yılında kurulan ve çok sayıda sahipsiz hayvanın bulunduğu barınağı gezen öğrenciler pek çok hayvanın özelliklerini öğrendi. Yaklaşık 2 bin 500 köpeğin bulunduğu barınakta felçli, ya da farklı rahatsızlıkları bulunan hayvanları (yürüyemeyen, kolsuz, bacaksız, kör) yakından tanıyan öğrenciler bu hayvanlara uygulanan tedavilerle de ilgili bilgiler aldı. Özelikle ilk defa hamile ve yavru hayvan gören öğrenciler, Yedikule Hayvan Barınağı’nda Türkiye’de ilk kez felçli hayvanların tedavisinde kullanılan felçli rehabilitasyon havuzu da görme imkanı buldu.

Öğrenciler İstanbul Müftülüğü ziyaret etti
Bilgievi öğrencilerinin ikinci durağı İstanbul İl Müftülüğünü oldu. İstanbul İl Müftü Vekili Abdurrahman BİNBİR tarafından ağırlanan öğrenciler, Müftülüğün görev ve işleyişi ile ilgili bilgiler aldı. “Camiler ve Din Görevlileri haftası dolaysıyla” İl Müftü Vekilini kutlayan öğrenciler, bu haftada yapılan çalışmalarla, engellilere yönelik yapılan faaliyetleri öğrendi.
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan İl Müftü Vekili Abdurrahman BİNBİR, ziyaretin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi, Başkanlık ve Müftülük yayınlarında oluşan hediyeler takdim etti.

Bilgievleri sporu sevdi
Bilgievleri bünyesinde faaliyet gösteren Gezi kulübü her hafta İstanbul’un farklı kulüplerine geziler düzenliyor. Bu gezilerin ilki ise Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı ve müzesine yapıldı. Öğrencilere sporu yaşararak öğretme amacıyla gerçekleştirilen geziye çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadyumunun Tribün ve localarını gezen öğrenciler ardından, Fenerbahçe Müzesi ve stat içindeki Fenerium mağazasını gezdi.
Bol bol hatıra fotoğrafı çeken öğrenciler geziden memnun ayrıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35