banner25

Bilgievi Öğrencileri Mehmet Akif’in Huzurunda

Başakşehir Belediyesi Bilgievlerinden yaklaşık 250 öğrenci, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Edirnekapı Mezarlığındaki kabrinde ziyaret etti. Bilgievi öğrencileri tarafından gerçekleşen anma ziyaretine Gazeteci - Yazar Mehmet Nuri Yardım’ da eşlik etti.

Bilgievi Öğrencileri Mehmet Akif’in Huzurunda
İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin 92. Yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklere, Başakşehir Belediyesi de 5 Bilgievi’nden 250 öğrencisiyle anma ziyareti gerçekleştirerek katıldı.

Edirnekapı Mezarlığın’da İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında düzenlen program Bilgievi öğrencilerinden Salil Ekin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Mehmet Akif’i büyük kılan samimiyettir”
‘Asımın Nesli’nin ecdatlarının eşsiz mirasına yaptığı bu vefalı ziyaret karşısında duygulanan Gazeteci-Yazar Mehmet Nuri Yardım yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’u ülkemizin en büyük şairi yapan özelliklerine değindi. Yardım; “Mehmet Akif Ersoy “Asımın Nesli” derken sizden bahsediyordu. O, şu an siz kıymet bilen genç ziyaretçilerini gördüğü için de çok huzurludur. Ersoy’u büyük kılan nedir? bunu tek kelime ile özetlersem; ben Ersoy için, ‘samimiyet’ derim. Bu özelliklere devam edersek doğruluk, hakkaniyet, dürüstlük ve kadir bilirliği de katmak gerekir. Kısacası bütün güzel duyguların ve bütün güzel düşüncelerin karşısına yakışacak tek kişi Mehmet Akif Ersoy’dur” dedi.

Anma ziyareti Bilgievi öğrencilerinin hazırladığı “Kınalı Hasan” tiyatro gösterisinin ardından Bilgievi öğrencilerinden Özlem Savaş,İstiklal Marşımız’ı okudu.
Edirnekapı Mezarlığı’nda Mehmet Akif Ersoy’un kabri başında düzenlen anma programı, Başakşehir Mehmet Zahit Kotku Camii İmamı Kadir Korkmaz’ın duası ve İstiklal Marşımız’ın hep birlikte okunmasıyla son erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35