banner32

Belediyeyi Almak İçin Hocamıza Söz Verdik

Fotoğrafçı, öğretmen, siyasetçi Başakşehir Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Güşen, lise yıllarında babasının hayatını kaybetmesinden sonra bir fotoğrafçının yanında çalışarak fotoğraf çekmeyi ve tab etmesini öğrendiğini ifade etti.

Belediyeyi Almak İçin Hocamıza Söz Verdik
Bilal Kelebek'in Röportajı;

Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Güşen kendisiyle ilgili bilinmeyenleri bizlerle paylaştı. Malatya’da ortaokul yıllarında, okul dönüşü yaşlı bir teyzenin kendisini her gün durdurup “Oğlum sen öğretmen olacak mısın?” dediğini ve kendisine inşallah diye karşılık verdiğini söyleyen Güşen, “İdealimdeki meslek gerçekten öğretmen olmaktı bunu gerçekleştirdim” dedi.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1960 Malatya Darende doğumluyum. İlkokul ve ortaokul ve Lise eğitimlerini doğup büyüdüğüm Darende’de bitirdim. 1977 yılında Liseyi birincilikle bitirdikten sonra İstanbul Ortaköy Enstitüsüne kayıt oldum. Buradan mezun olduktan sonra Türkiye’nin Kastamonu ve Van illerinde öğretmenlik görevlerinde bulundum. Evli ve 3 çocuk babasıyım Başakşehir’de oturuyorum.

Öğretmenlik dışında başka bir uğraşınız oldu mu?

Öğretmenlik görevinden sonra özel olarak tekstille uğraştım. Ticaretle uğraştığım sırada aktif olarak siyasetle de uğraştım. 2009 Yerel seçimlerinde tekstil işini bıraktım. Şu anda eski bir eğitimci olmam hasebi ile özel eğitim kurumlarına danışmanlık yapıyorum. Aynı zamanda oğluma ait olan temizlik şirketi için kendisine lojistik destek veriyorum.

Emekli oldunuz ve şuanda danışmanlık yapıyorsunuz. Peki iş ve siyaset sizin açınızdan zor olmuyor mu?

Kendi iş planlamalarımı düzgün yaptığım için pek zor olmuyor aslında. Sabah 6.30’ta güne başlıyorum. Akşamda saat 11-12 gibide günümü sona erdiriyorum. Erken kalkmam sebebiyle sabah erken saatlerde işlerimi organize ettikten sonra, gün içerisinde ve akşam saatlerinde siyasi faaliyetlerimi yürütüyorum.

ONLAR TABİKİ BU DURUMDAN RAHATSIZLAR

Yoğun çalışma ve siyaset yaşantınızda ailenize yeterince vakit ayırabiliyor musunuz?

Siyasette 1994 yılından sonra çok fazla aktif oldum ve çalışmalarda yer almaya başladım. 3 tane çocuğum var. Çocuğumuzu göremediğimiz zamanlar çok oldu. Sabah 6’da kalkıyoruz çocuğumuz uyuyor, gece 11,12’de geliyoruz uyuyor. Zaman zaman “baba hafta sonu kahvaltı yapalım mı?” diye söyledikleri bile oluyor. Tabi ki onlar bu durumdan rahatsızlar ama biz kendi çocuklarımız için değil tüm dünya ve Türkiye’deki insanlar için çalışıyoruz. Bu manada da bazı şeylerden fedakârlık yapmamız gerekiyor, yapıyoruz.

Siyasete ne zaman ve nasıl başladınız?

Siyaset hayatıma mekânı cennet olsun rahmetli Erbakan Hocamızın 1974 yılında kurduğu Milli Selamet Partisi ile başladım. O zamanlarda kurulan Milli Selamet Partisini ve siyasetini büyüklerimizden duyduk ve içimiz ısındı. Parti içerisinde gün geçtikçe aktif olmaya başladık.
 
Darende’de Lise yıllarında ise Milli Türk Talebi Birliği kurucusuydum. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul’a geldik ve çalışmalara katıldım. Milli Görüş Partileri olan Refah, Fazilet ve Saadet Partisi ile siyasi hayatıma devam ettim. Refah Partisi zamanında Güngören Teşkilatında mahalle başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Başakşehir’e geldikten sonra buranında ilçe olmasıyla birlikte Saadet Partisi Başakşehir Teşkilatında Yönetim Kurulu üyeliği ve şu anda İlçe Başkanı olarak görevimize devam ediyoruz.

Kendinize örnek aldığınız bir kişilik var mı?

Biz önce tabi ki Allah Resulü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V) ve onun yolunda giden sahabelerini kendimize örnek alıyoruz. Onların yaşadığı gibi ve onların düşündüğü gibi düşünmeye çalışıyor ve bu yolda gayret sarf ediyoruz. Kalan ömrümüzde bunun böyle olabilmesi için Allahu Teala(C.C)’ya dua ediyoruz.

Kitap okumaya fırsat bulabiliyor musunuz?


Şu anda yapamadığım tek şey kitap okumak. Bunu kendim için büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Bu açığımı da bir başkasına kitabı okutarak özetini bana anlatmasını isteyerek kapatmaya çalışıyorum. Bunu özellikle oğluma yaptırıyorum kendisi kitap okumayı çok seviyor. Saadet Partisi Genel Merkezinin yapmış olduğu “Asr-ı Saadet” derslerinde haftada bir iki saat de olsa kitap okuma fırsatı buluyorum.

HAYALİMDEKİ MESLEK ÖĞRETMENLİKTİ

Çocukken ne olmak istiyordunuz, hayaliniz var mıydı?


Allah rahmet eylesin bir komşumuz vardı. Ortaokula bisiklet ile gidip geliyordum. Okulla evimizin arası yaklaşık üç kilometreydi. Ölen komşumuz beni her gün okuldan gelişte durdururdu ve bana her seferinde “oğlum sen öğretmen olacak mısın?” derdi. Bende kendisine inşallah diye karşılık verirdim. Zamanı geldi ve öğretmen oldum. İdealimdeki meslek gerçekten öğretmen olmaktı bunu gerçekleştirdim. Öğretmen olman hasebiyle Türkiye’nin değişik bölgelerinde yaptığım görevler sırasında da insanlara hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Bunu belki İstanbul’da yapma şansın yok ama şu anki idealim özel bir eğitim kurumu açarak insanlara faydalı olabilmek.

FOTOĞRAF ÇEKMEYİ SEVİYORDUM

Babanızın vefatının ardından fotoğraf stüdyosu açtınız ve Akdeniz Haber ajansının fahri muhabirliğini yaptınız bundan biraz bahseder misiniz?
Lise yıllarındayken babam trafik kazası sonucu vefat etti. Babam vefat ettikten sonra ailenin yükü bize kaldı. Bizim o anki şartlara göre geçim kaynağımız tarım ve hayvancılığa dayanıyordu. Ben ortaokul yıllarında daha çok fotoğrafçılık mesleğine yoğunlaşmıştım ve fotoğraf çekmeyi seviyordum. Babam vefat ettikten sonrada usta bir fotoğrafçının yanında çalışarak fotoğraf çekmesini ve o günkü şartlara göre fotoğraf tab etmesini öğrendim. İşi öğrendikten sonra kendime ait küçükte olsa bir stüdyo kurarak o zamanki Tercüman gazetesinin ajansı olan Akdeniz Haber ajansının Darende fahri muhabirliği ile okul harçlığımı çıkartıyordum. Bu işi seviyordum ama İstanbul’a geldikten sonra okul hayatımız bunu engelledi fotoğrafçılık ve muhabirlik işini bırakmak zorunda kaldım.

BELEDİYEYİ ALMAK İÇİN HOCAMIZA SÖZ VERDİK

Saadet Partisi Başakşehir teşkilatı yerel seçimlere hazır mı?
Saadet Partisi Başakşehir Teşkilatı olarak 2009 yerel seçimlerde Başakşehir’de Ak Parti ve CHP’nin ardından 3. Parti olduk.

Başakşehir yeni kurulan bir ilçeydi ve o dönemde arkadaşlarımız canla başla çalıştı hepsinden Allah razı olsun. İnsanlar bizi eksikliklerimiz olduğu için veya yeterli görmedikleri için belki yeterince oyu alamadık.

Rahmetli Erbakan Hocamızın Şevket Kazan ile en son selam gönderdiği İlçe Başakşehir’di. Bizde bunu Hocamızın bize bir emri olarak telaki ettik ve inşallah 2013 seçimlerinde Başakşehir’de Belediye Başkanlığını almak için Genel Başkanımız ve İl Başkanımıza söz verdik. 3 Haziran kongremizde değişiklikler ve takviyelerle kadromuzu güçlendirdik.

Başakşehir’de Saadet Partisi alternatif parti olacaktır. Ramazan ayıyla birlikte çalışmalarımızın startını verdik. Başta mahallelerimiz ve sandık bölgelerindeki insanlara tek tek ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşları seçimlerden önce ulaşarak onları hem gönlünü hem de oylarını alacağız. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35