banner25

Belediyeden kurban öncesi, kasaplara kesim eğitimi

Başakşehir Belediyesi, kurban bayramında kesim kazalarını en aza indirerek hijyenik koşularda yapılmasını sağlamak için kasaplara kurban kesimi eğitim verdi.

Belediyeden kurban öncesi, kasaplara kesim eğitimi
 Başakşehir Kurban satış ve kesim alanlarında görev yapacak olan kasapların katıldığı eğitimde kurban bayramında yaşanan kazaları en aza indirerek kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi amaçlanıyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Uygulamalı ve teorik olmak üzere iki aşamalı eğitimden geçirilen kasaplar, kurban kesimiyle ilgili mezbaha bilgileri ve uygulama eğitimleri aldı. Kasaplara kesim öncesi muayene, zapturapt, kesim işlemi, şişirme, tulum çıkarma ve hastalıklı hayvanı tanınması gibi eğitimler verildi. Hem dini hem de veterinerlik eğitimlerini kapsayan programa kasaplar yoğun ilgi gösterdi.

 

Kasaplar hem dini hem de veterinerlik eğitimi aldı


 Kasaplara sağlık yönünden eğitim veren Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Erhan Bağ, “Anadolu’nun değişik yerlerinde kesim yapmak isteyen kurban kesimcisi arkadaşlarımıza burada değişik eğitimler verildi. Burada eğitim verilen kasaplar bayram sabahı kesim yapacak arkadaşlara yardımcı olacak. Burada görevlendirilen kasaplar bayram günleri kesim yapacaklar. Bizlerde burada hem dini hem de veterinerlik olarak eğitimler verdik. Kurban kesim yerine geldiği zaman kasaplarımız kesim yerinde anormal durumlar gördüğü zaman gelip bizlere söyleyecek bizlerde önlemimiz alacağız” dedi.

 

 Kasaplara kendi sağlıkları yönünden de eğitimler verildiğini dile getiren Bağ, “Kasaplarımız kesim yaparken ellerini kesiyorlar. Daha sonra ise kesimlere elini sarmadan devam ediyorlar. Kasaplarımız sakın böyle bir çalışma yapmasınlar. Eli kesilen kasaplar eldiven giyerek devam edebilirler. Onun dışında hayvanlardan insanlara bulaşan çok hastalıklar var. Hayvanlarda bulunan hastalıklar kesilen yerden insana bulaşabilirler kasaplarımızın bunlara çok dikkat etmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

 ‘Kesim öncesi ve sonrası için bilgiler aldık’


Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği kasap eğitimi programına katılan Ender Ata Çağlar, “Burada aldığımız eğitimler bize bilmediğimiz konularda katkı sağlıyor. Veterinerlik ve kasaplık ayrı bir dal, biz bu eğitimlerde bunların yanı sıra dini eğitimlerini de aldık. Veterinerin anlattığı konularda hem hastalıklara karşı hem de sağlık koşullarında bilmediğimiz konularda bize yardımcı oldular” şeklinde konuştu.

İstanbul Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35