banner25

Başkan Uysal’dan Tunuslu Gençlere Tavsiye

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Hand in Hand Tunisia (Tunus ile Elele) programı çerçevesinde Türkiye’yi ziyaret eden 50 Tunuslu genci ağırladı. Başkan Uysal, “Arap Baharı’nın ilk filizlerinin atıldığı ülkeden geldiniz. Siz gençlere büyük sorumluluklar düşüyor. Hem kendiniz hem de ülkenize güzel katkılar sağlamanız gerekiyor’’ dedi.

Başkan Uysal’dan Tunuslu Gençlere Tavsiye
Hizmetin İdeolojisi Olmaz

Tunus’ta çeşitli partilerde aktif rol oynayan gençleri Başakşehir Belediyesi hizmet binasında ağırlayan Başkan Uysal, katılımcılarla kısa bir söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Mevlüt Uysal vatandaş odaklı hizmet anlayışının işleyişini anlattığı konuşmasında, “Arap Baharının ilk filizlerinin atıldığı ülkeden geldiniz. Siz gençlere büyük sorumluluklar düşüyor.

Hem kendiniz hem de ülkenize güzel katkılar sağlamanız gerekiyor. Günümüz iletişim çağında her türlü bilgiye artık ulaşmak çok kolay. Bu imkanları en iyi şekilde ülkenize faydalı şekilde kullanmanız gerekmektedir. Ülkeniz Tunus’ta yapılacak çok fazla iş var. Bu sizi korkutmasın. Planlı bir şekilde hareket ederseniz, büyük başarılar kazanabilirsiniz” dedi.

Başakşehir Belediyesi’nin yeni projeleriyle de ilgili bilgi veren Uysal, “İlim nerede ise onun almak bizim dinimizin gereğidir. Belediye bünyesinde çöp konteynırları ile ilgili projemiz için arkadaşlarımız, sekiz ülkenin uygulamalarını inceledi. Bizimle aynı inanca sahip olmayan ülke bile olsa inanç ayrımı gözetmeden teknolojiyi aldık. Başbakanımız göreve geldiğinde hem belediyecilik hem de ülkemiz ileri noktalara ulaştı. Vatandaş artık kendini yönetecek değil hizmet edecek kişileri başa getiriyor. Hizmetin ideolojisi olmaz” dedi.

Türkiye’nin Başarısını Örnek Alıyoruz

Görüşme sonrasında Tunuslu gençler Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bedri Sinan Gül’ün önderliğinde, belediye müdürlüklerini gezerek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Belediye binasında öğle yemeği de yiyen gençler, çalışmaları çok beğendiklerini dile getirdi.

Heyetteki gençlerden Oueslate Arbia, Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu, nasıl bu kadar başarılı olduğunu öğrenmek için geldiğini ifade ederek, “Türkiye hem Müslüman hem de laik bir ülke. Ben Türkiye’nin bu başarısını öğrenip, ülkem Tunus’a da bunu aktarmak istiyorum” dedi.

Başakşehirle ilgili düşüncelerini de anlatan Tunuslu öğrenci, güçlü olmak için yerel yönetimler alt yapıdan başlamış. Belediyenin tüm müdürlükleri şeffaf. Bu çok güzel. Maalesef Tunus’ta belediyeler bu kadar güzel hizmetler veremiyor. Herkes anayasa ve yönetimle ilgili konuşuyor ama sokakta çöpler toplanmıyor. Bizim ülkemizde de vatandaşa direk hizmetin verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.


Tunuslu Gençler Panellere de Katılacak


Tunuslu gençler, beş günlük Türkiye ziyaretinde, belediye ziyaretlerinin yanı sıra çeşitli panellere de katılarak ülke yönetimi ile ilgili bilgiler aldı. Gençler yarın da ‘Gazetecilerin Gözünden Türkiye Dış Politikası’ adlı iki oturumdan oluşan panele katılacak.

Katılımcılar, 18 Kasım Pazar günü başlayan ve karşılıklı tecrübe paylaşımının gerçekleştiği “Tunus ile Elele’’ programında, yerel yönetim eğitimlerinin yanı sıra, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve tarihi yerler de ziyaret ediliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35