banner29

Başkan Uysal’a Irak’tan Üst Düzey Ziyaret

Başakşehir Belediyesi ’ne Irak’tan üst düzey ziyaret. Irak meclisinde 12 milletvekili bulunan Ulusal Gelecek Buluşması Partisi Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Dr. Rafi Al İsavi ile beraberindeki 11kişilik heyet, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı ziyaret etti.

Başkan Uysal’a Irak’tan Üst Düzey Ziyaret
Başkan Uysal’ın makamında gerçekleşen ve samimi bir ortamda geçen görüşme sonrasında Iraklı misafirler, belediyenin birimlerini gezdi. Irak'ta yapılan yasalarla belediyelerin yerini vilayetlerin aldığını ifade eden Dr. Rafi Al İsavi, Irak’taki siyasi ve idari değişimler hakkında Başkan Mevlüt Uysal'a görüşlerini bildirdi.

Önemli olan sistemi doğru kurabilmek

Belediyecilik konusunda Irak'ta hızlı hareket edilmesi gerektiğini anlatan Uysal, yerel yönetimlerin her bir hamlesinin bölgeyi bir marka haline getirmek adına olabileceği gibi, değersiz de kılabileceğini belirtti.

Başkan Uysal, Irak'ta bölgenin iyileşmesi için ivedi olarak yerel yönetimlerin kurulmasını, iyileştirilmesini ve dar ideolojilerden kurtularak Arap, Şii, Türk, Kürt ayrımcılığı yapmadan hizmet edilmesini önerdi. Uysal, "Biz Müslümanlar, batıdakilerden daha az çalışmıyoruz. Örneğin Almanya'yı kalkındıran, oraya gidenTürklerdir. Demek ki önemli olan sistemi doğru kurabilmek. Bu da zaman alır" dedi.

Başakşehir örnek bir yönetişim modeli ile hizmet veriyor

Başkan Mevlüt Uysal, Belediye birimlerini gezdirerek birimlerin nasıl çalıştıklarını anlatırken çalışanları ile etkileşim halinde ve cam gibi şeffaf bir merkezde yöneticilerin görev yaptığını ifade etti. Uysal,belediyenin yönetişim modeli, süper hizmet masası ve çağrı merkezini de örnek olarak Iraklı heyete tanıttı. Heyet ise sorularını daha çok Fen İşleri ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne sordular. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a vakit ayırdığı için teşekkür eden Iraklı heyet, hatıra fotoğrafı  çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.
   
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35