banner25

Başkan Mevlüt Uysal Şahintepelilerle halay çekti

Şahintepe etkinlik alanında düzenlenen Diyarbakırlıklar gecesine katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, halay çekti.

Başkan Mevlüt Uysal Şahintepelilerle halay çekti
Başkan Mevlüt Uysal Şahintepelilerle halay çekti

Şahintepe etkinlik alanında düzenlenen Diyarbakırlıklar gecesine katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, halay çekti. Etkinlik öncesi vatandaşlara hitaben konuşan Başkan Uysal, “Şahintepe’de ilk Ramazan etkinliklerimiz birlik beraberlik ruhu çerisinde devam ediyor. Etkinlik alanlarımızda derneğin, her siyasi düşüncenin temsilcisi çıkıp, fikrini, derdini anlatıyor, alkışlıyoruz. Ramazan kaynaşma, hoşgörü ve bereket ayı. Bu akşam Altınşehir’ de sokak iftarımız vardı. İftardan sonra cami derneğimizi ve imamımızı ziyaret ettik. Cemevi dernek başkanımız, evinde çay demledi, buraya getirdi hep birlikte içtik. Türkiye'nin özlediği tablonun başlangıcı burada atılıyor. Bunu başaran Şahintepe’ye canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Saraçoğlu ve Dr. Saraç’tan Önemli Uyarılar!

Başakşehir Belediyesi, Türkiye’nin sağlıklı beslenme ve hayat konusunda öncü isimlerini,  Ramazan etkinliklerinde vatandaşlarla buluşturdu. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Dr. Ender Saraç ve Haluk Saçaklı, sağlık temalı söyleşilerle Başakşehirlileri aydınlattı.

Başakşehir Belediyesi Ramazan programları farklı konu ve konukların yer aldığı söyleşiler, STK etkinlikleri ve konserlerle devam ediyor. Başakşehir Belediyesi, dünkü etkinliklerinde sağlıklı beslenme ve hayat konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Bu arada, Prof. Dr. Saraçoğlu ve Dr. Saraç’tan çok önemli Ramazan uyarıları da geldi.

Başakşehir’de sağlıklı Ramazan

İftardan sonra ilçe genelindeki etkinliklerin beşinci gününde, sağlık temalı söyleşiler öne çıktı. Sular Vadisi’nde, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Kayaşehir’de Haluk Saçaklı, Bahçeşehir Gölet etkinlik alanında ise Dr. Ender Saraç, Ramazan’da sağlıklı beslenme konusunu ele aldı.

Saraçoğlu “Sağlıklı ruh için, sağlıklı beslenmeliyiz” 

Sular Vadisi Etkinlik alanında, bitki kürlerinin alternatif tedavide kullanılmasında öncü isimlerden olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sağlıklı yaşam konusunu Kur’an-ı Kerim’den ayetlerle anlattı. İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Saraçoğlu, üniversitede öğrenciler üzerindeki gözlemlerini anlattı. “Gençlerimiz sağlıksız ve mutsuz. Agresif durumda. Sağlıksız ruh halinin en önemli sebebi sağlıksız beslenmedir” dedi. 
,
Zayıflama ilaçlarına da değinen Prof. Dr. Saraçoğlu, “Türkiye 73 milyon nüfusa sahip ve çok büyük bir pazar. Ülkemizde çoğu insansan zayıflamak adına sağlıksız ilaçlar kullanıyor. Bu ilaçlar zayıflatmadığı gibi bireyin sağlığına da zarar veriyor’’diye konuştu.

Kahramanmaraş pul biberinin, Diyarbakır karpuzunun artık bulunamayacağını ifade eden Prof. Dr. Saraçoğlu, GDO’lu besinlerin zararlarını anlattı. Tüm sebze ve meyvelerden tüketmeliyiz diye konuşan Prof. Dr. Saraçoğlu, “Bütün sebze ve meyvelerde vitamin ve kalsiyum vardır. Hormonlu gıdalarda yüzde 80 vitamin ve mineraller azalır. Bitkilerin temel maddelerinde, bizi hastalıklara karşı koruyan mineraller var. Bu nedenle dengeli beslenmeliyiz” dedi.

Yardım paketleri yerine, aynı sofrada oruç açalım

Özenle hazırlanan iftar ve sahur sofraları da Dr. Ender Saraç tarafından, etkinliklerde masaya yatırıldı. Bahçeşehir etkinlik alanında ilçe sakinleri ile buluşan Dr. Ender Saraç, Bahçeşehir’de yaşayanların temiz hava nedeniyle çok şanslı olduğunu söyledi. Dr. Saraç, Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, orucun ruhunun yaşanması gerektiğini ifade etti.

Dr. Saraç, “Orucu sadece yemek yememe gibi görmemeliyiz. Ellerimizi, gözlerimi, kulaklarımızı da bazı şeylere kapatmalıyız. Ramazanı biraz daha ruhani yaşamalıyız” dedi. Ramazan’da yapılan yardım paketlerinin Ramazan’ın ruhunu yansıtmadığını dile getiren Dr. Saraç, “Yardım paketlerinde ruh gitti. Artık yardım paketleri marketlerde yaptırılıyor. GDO'lu obez yapan un ve makarnalar götürülüyor. Daha küçük ama sağlıklı bir yardım paketi yapılmalı. Yardım paketlerini mekanik bir şey olmaktan çıkartıp, gerekirse kendi ellerimizle götürüp bırakalım. Hatta müsait olunursa aynı sofrada birlikte iftar açalım” şeklinde konuştu.

Etkinlik alanını dolsuran Başakşehirlilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Saraç, “Artık herkes kendi sağlığından sorumlu. Çünkü bilgiye ulaşım kolay. İsterseniz erkenden yaşlanıp hırpalanarak, isterseniz sağlık mutlu bir şekilde yaşayabilirsiniz. Seçim sizin” dedi.

Oruç, yeme alışkanlıklarımızı düzenlemek için fırsat olabilir
Bilinçli egzersiz ve kaliteli yaşam önemli çalışmalar imza atan Haluk Saçaklı, Başakşehir Belediyesi Kayaşehir etkinlik alanında Ramazan’da obezite ve sağlıklı beslenme konusunu anlattı. Kayaşehirliler’in yoğun ilgi gösterdiği gecede, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıkların da ana sebeplerinden olan stres, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin oluşturabileceği her türlü rahatsızlığa karşı egzersizlerle korunma fırsatının yakalandığını belirterek, ‘’Bugün 50 yıl sonra aşağı yukarı dünyadanın yüzde 80’i obez, yani şişman olacak. Gençlerimizi büyük bir tehlike bekliyor. Lütfen şişmanlığı bir görsel unsur olarak görmeyin. Çünkü her türlü hastalığın başı şişmanlıktır’’ diye konuştu.

Bir aylık süre içerisinde aşırı yeme alışkanlığının olumsuzluklarını oruç sayesinde anlaşılmış olunacağını ve Ramazan ayında çekilen baş ağrısının sebebinin nikotin ve kahve bağımlılığı olduğunu anlatan Saçaklı şunları söyledi: ‘’Oruç yeme içme alışkanlıklarımızı ve sigarayı bırakmak için bir fırsat olabilir. Sigara bağımlısı olanlar Ramazan sonrasında sigarayı yavaş yavaş azaltabilirler. Oruç boyunca bazı kişilerde halsizlik oluyor, yorgunluk oluyor, unutkanlık oluyor. Dalgınlık, uykuya eğimli sinirlilik, hazımsızlık, şişkinlik, ekşime gibi olumsuz etkenlerde zaman zaman görülebilmekte ama manevi önemi ön plana çıktığı zaman bütün bu olumsuzluklardan kurtulabiliriz.”
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35