banner25

Başarısız Çocuklara Özel İlgi Gösterin

Başakşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Bilinçli Kadın, Bilinçli Toplum sloganıyla başlattığı “Anne Okula Geç Kalma “ eğitim projesi kapsamında Psikolojik Danışman Necla Taşpınar Göveç Güvercintepe ve Şahintepe Bilgievlerinde anneler ve anne adaylarıyla bir araya geldi.

Başarısız Çocuklara Özel İlgi Gösterin
 Önce Şahintepe ve ardından Güvercintepe Bilgievinde kadınların oldukça yoğun ilgi gösterdikleri programda Psikolojik Danışman Necla Taşpınar Göveç, çocuklardaki öğrenme sorunlarını irdeleyerek öğrenme güçlüklerinde ailenin, çevrenin, okulun ve çocuğun kendisiyle ilgili olan sebepleri anlattı.

Çocuklarınızı dikkatle izleyin!
Çocukların derslerindeki başarı ve başarısızlıklarının, evdeki davranışlarının dikkatle izlenmesi gerektiğini belirten Göveç, çocuğun başarısızlığının altındaki sebepler, çevre faktörü , çocuğun kendisi, ailesi, okuldaki eğitim ve öğretmenlerin davranışlarının yol açtıkları karşısında yapılması gerekenler, çocuk yetiştirirken göz ardı edilmemesi gereken hususlar gibi konulara değinerek katılımcıları bilgilendirdi.

Konuşmasında ,çocuklardaki özel öğrenme güçlüğü ve depresyona da dikkat çeken Psikolojik Danışman Necla Taşpınar Gövenç, , bu sorunları yaşayan çocukların aileler tarafından toplum baskısı ve çeşitli damgalardan korktukları için tedavi ettirilmediğini belirterek bu tarz çocukların mutlaka özel eğitim görmesi gerektiğini belirtti. Göveç, konferansın sonunda salonu dolduran kadınların sorularını cevaplandırdı.

Eğitimler 11 Mayıs’a kadar devam ediyor
Bilinçli kadın, bilinçli toplum söyleminden hareketle geliştirilen ve 11 Mayıs 2013’e kadar devam edecek olan “Anne okula geç kalma” proje kapsamında çocuk eğitiminden, sağlığa, beslenmeden aile içi iletişime, internet kullanımından kişisel gelişime kadar pek çok önemli konularda uzmanlar Başakşehirli hanımlara eğitimler verecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35