banner25

Başakşehirli kasaplar kurban öncesi eğitim aldı

Başakşehir Belediyesi kurban satış ve kesim alanlarında bayram günü görev yapacak olan kasaplara hijyen ve sağlıklı kesim eğitimi verdi.

Başakşehirli kasaplar kurban öncesi eğitim aldı
 Başakşehir Belediyesi’nin 1. Etap Yürüyüş Yolu Altında yer alan tesislerinde gerçekleşen eğitimler Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Zafer Ataner Bozkurtlar tarafından verildi. Kurban bayramında kesim kazalarını en aza indirerek hijyenik koşularda yapılmasını sağlamak için gerçekleştirilen eğitimlere alanda çalışacak kasaplar katıldı.

 

Veteriner Hekim Zafer Ataner Bozkurtlar eğitimin içeriği ile ilgili şu bilgileri paylaştı, “Alanımızda görev alacak olan kasaplara her sene bu eğitimi veriyoruz. Kasaplarımızın bilgi düzeylerini yükseltmeyi hedefliyoruz. Eğitimimizde kılık kıyafet, kişisel hijyen konularında dikkat etmeleri gereken noktaları anlatıyoruz. Bunların haricinde sağlıklı bir kesimin tüm aşamalarını aktarıyoruz. Kesimde hijyenin sağlanması, hayvana eziyet çektirmeden kesim nasıl yapılır gibi konuları slaytlarla anlatıyoruz, kurbanlık parçalama ile ilgili bilgilendirmeler gerçekleştiriyoruz.”

 

Kesim aşamasında kasapların kurbanın iç organlarında karşılaşabilecekleri lezyonlara da dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Bozkurtlar,  bu tip vakalarla karşılaşan görevlilerin mutlaka alandaki Başakşehir Belediyesi Veterinerlerine bilgi vermeleri gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35