banner25

Başakşehirli Genç Girişimciler Sınır Tanımıyor

Başakşehir TOKİ Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, atık ürünlerden hazırladıkları ürünleri, okullarında düzenledikleri kermeste sergiledi.

Başakşehirli Genç Girişimciler Sınır Tanımıyor
Okulun 10. sınıf öğrencilerinden 45 öğrencinin dahil olduğu projeye katılan genç girişimciler, sattıkları ürünlerin geliriyle okullarının malzeme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Girişimcilik ruhuyla, atık malzemeler değerleniyor

2011 yılında eğitim-öğretime açılan ve 1.100 öğrencisi olan TOKİ Başakşehir Ticaret Meslek Lisesi’nin 9. sınıflarında 17, 10. sınıflarda ise 4 muhasebe ve 1 de büro yönetimi şubesi olmak üzere 5 şube bulunuyor. İkinci öğretim yılında Başakşehir’de en çok öğrenci kaydı yapılan okul olan lisenin 10. sınıf öğrencilerinin projesinde satışa sunulan ürünlerin % 90’ı çevre dostu, geri dönüşebilen malzemelerden yapılmış.
Öğrenciler, veliler ve Başakşehirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kesmeste, geri dönüşüm ürünlerinden yapılmış gıda, tekstil, süs eşyaları ve tablolar bulunuyor.
Konuyla ilgili bilgi veren TOKİ Başakşehir Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Bircan Yıldız, projenin amaçlarını şöyle anlattı.

“Uygulama, büro yönetimi ve muhasebe bölümü öğrencilerinin okul müfredatında gördükleri konuları uygulamalı olarak görmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bir projedir. Yapılan kermeste okul disiplinini azaltarak, öğrencilerin okuluna daha iyi sahip çıkmasını sağlıyoruz. Pazarlama tekniklerini öğreterek, öğrencilerin yaptıkları ürünleri sergilemelerini de sağladık” dedi.

Kesmesin kazancı ile okula malzeme alınacak


Büro Yönetimi, Mesleki Gelişim Öğretmeni Sibel Nazmiye Yaliç ise projenin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili bilgi verdi:

“Projeyi, 10. sınıfların Yönetim, Organizasyon, Girişimcilik ve Uygulamaları dersi kapsamında, öğrencilerimizle birlikte ortaya çıkardık. Okulun donanımla ilgili pek çok eksiği vardı. Bu projeyle okulun ihtiyacın karşılanmasını da katkı sağlamış oluyoruz. Öğrencilerimiz satıştan kazandıklarını okulun bu ihtiyaçlarını karşılamaya harcayacağız. Başından sonuna kadar tüm organizasyonu projede görev yapan 45 öğrenci yerine getirdi. Bir haftalık bir süreçte kermesteki malzemeler hazırlandı. Okulumuz ticaret lisesi. Böylelikle derslerde gördüklerini kermeste uygulama fırsatı buldular. Ticari bir girişim sağlanırken, özgüvenleri de gelişti” dedi.

“Elektirikli gırgır” beğeni topladı

Diğer taraftan öğrenciler, sene sonunda okul bahçesinde aynı projeyi daha da geliştirerek uygulamak için çalışmalara başlamış. Girişimcilik projesinde görev alanlardan 10. sınıf öğrencisi Aysun Koçar, “Standımızda satışa sunduğumuz elektrikli gırgır, resim çerçeveleri, kumbaralar var. Standa olan ilgi büyük. Tüm ürünleri bir haftada hazırladım. Bu proje iş hayatımız için bize şimdiden ufuk açıyor. Girişimciliği, daha okul bitmeden bu kesmeste birebir yaşayarak öğrendik” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35