banner25

Başakşehir'den Van’a Yardım Eli

Geçtiğimiz yıl yaşanan Van depreminin ardından Başakşehir Belediyesi’nin bölgede hasar gören yapıların tamiri için Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürüttüğü çalışmalar neticesini vermeye başladı.

Başakşehir'den Van’a Yardım Eli
Van ve çevresinde 24 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ve yüzlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz depremin vurduğu köylerin yeniden yapılandırılması için Başakşehir Belediyesi’nin çalışmaları devam ediyor. Van’da yaşanan acıya kayıtsız kalmayan Başakşehir Belediyesi’nin bölgede hasar gören alanların tamiri için Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürüttüğü çalışmalar neticesini vermeye başladı.

Çalışmalar okullarda yoğunlaştı

Başakşehir Belediyesi’nin Sabanbüken, Yılanlı, Yünören köylerindeki çalışmalara hasar tespiti ve teknik incelemelerin ardından hemen başlandı. Sabanbüken, Yılanlı, Yünören köylerindeki okulların çevre duvarları yenilenerek öğretmen ve öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim almaları sağlandı.

Yünören köyündeki kömürlüklerde duvar çatlakları ve sehim oluştuğu tespit edildikten sonra çalışmalara başlayan Belediye ekipleri, kömürlükleri yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu. Yine aynı köyün öğretmen lojmanının tadilatları yapıldı. Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkılmak üzere olan Yünören köyü camiinin yerine yeni, depreme dayanıklı cami ve taziye evi inşaatı yapılması kararı alarak çalışmalara başladı. Sabanbüken köyünde ise okul bahçe duvarının yapılması, taziye evi ve bir adet çocuk oyun grubu ihtiyacı tespit edilerek çalışmalara başlandı.

Toplam kullanım alanı 175 m2 olan Yünören Köyü taziye evi ve camisinin kaba inşaat işleri tamamlanarak mekanların ince inşaat işlerine geçildi. Yılanlı Köyü’nde hasar gören cami şadırvanı yenilendi, mevcut caminin boyası ve çevre duvarları yeniden yapılarak hizmete sunuldu. Caminin eksik olan minaresinin çelik konstrüksiyonlu olarak yapılması için çalışmalara başlanırken temelleri atılan minare kısa sürede tamamlanacak. Yine Yılanlı köyünde, hasar gören öğretmen evinin iç tadilatı da bitirilerek kullanıma uygun hale getirildi.

Van’ın Sabanbüken, Yılanlı ve Yünören köylerinin yeniden imarını üstlenen Başakşehir Belediyesi, depremden bu yana bölgede önemli tamirat ve inşaatları tamamladı.

Çocuklar da unutulmadı

Başakşehir Belediyesi, depremde hasar gören ortak kullanım alanlarının tamir ve yenilenmesi yanında ilçedeki çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalar yürütüyor.

Belediyenin sahiplendiği Yünören, Sabanbüken ve Yılanlı köylerine çocuk parkları yapılarak hizmete açıldı. Van köylerinin ayağa kaldırılması için başlatılan çalışma ile kentteki 84 köy, İstanbul’daki AK Partili 26 ilçe belediyesine zimmetlenmişti. Başakşehir Belediyesi’nin Van’daki Sabanbüken, Yılanlı, Yünören köylerindeki vatandaşların dertlerine deva olmak için ilk etapta Başakşehir Belediyesi ve 26 Belediyenin yardım malzemelerinin yer aldığı 77 TIR bölgeye ulaştırılmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35