banner32

Başakşehir’de Yeni Yazarlar Yetişiyor

Başakşehir Belediyesi Yazarlık Atölyesi 3. Kez Kapılarını Açıyor

Başakşehir’de Yeni Yazarlar Yetişiyor
Başakşehir Belediyesi’nin Türk edebiyatına güçlü kalemler yetiştirmek amacıyla başlattığı ‘Yazı ve Şiir Atölyesi’, üçüncü eğitim yılına başlıyor. Son iki yılda toplam 180 öğrenciye eğitim veren atölyeye, bu sene de büyük ilgi var.

Yazar adaylarından gelen yoğun ilgi nedeniyle Cevdet Kılıçlar Bilgievi’nden sonra Cemil Meriç Bilgievi’nde de eğitime başlayacak “Yazı ve Şiir Atölyesi” için kayıtlar başladı. Eğitimler, Cevdet Kılıçlar Bilgievi’nde şair ve yazar A. Ali tarafından çarşamba, Cemil Meriç Bilgievi’nde ise yazar Sadık Yalsızuçanlar tarafından cuma günleri verilecek.

Başakşehir’den Edebiyat Dünyamıza Büyük Hizmet
Her yaştan yazar adaylarının başvurabileceği ‘’Yazı ve Şiir Atölyeleri’’ için kayıtlar, 15 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. Kurslara kayıtlar şahsen yapılacak. İlgilenenler, Cevdet Kılıçlar (0212 485 45 11) ve Cemil Meriç Bilgievi (0212 487 11 44)’den bilgi alabilecek.

Her Hafta Bir Kitap ve Bir Yazar
Yazar adaylarına seçkin içeriğiyle büyük bir imkân sunan atölyede, her hafta bir kitap okuyan yazar adayları, okudukları eser hakkında tartışarak, yazım teknikleri üzerinde çalışıyorlar. İki saatlik derslerin ilk bölümünde katılımcılara, Türk ve dünya edebiyatından bir ismin yazarlık serüveni çerçevesinde kurgu, anlatıcı tipolojisi gibi yazıya yönelik bazı teorik bilgiler veriliyor. Daha sonra öğrenilenler çerçevesinde yazdıkları metinler tek tek incelenerek, önerilerde bulunuluyor.
Atölye katılımcıları okurken dikkat edilmesi gereken noktalar ve kitap seçimi gibi konular yanında, hayatın her aşamasında yüz yüze kalınan doğru ve etkili iletişimi kullanmayı da öğreniyorlar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35