banner29

Başakşehir’de Şehitlerimize Dua

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinin dünkü bölümünde, tüm Türk milletini yasa boğan şehit haberleri ile hüzün dolu bir gece yaşandı. Şehitlerimiz için hep bir ağızdan dualar edildi.

Başakşehir’de Şehitlerimize Dua
Teravih namazının ardından Başakşehir Sular Vadisi’nde sahne alan sanatçı Bedirhan Gökçe, “Askere kurşun sıkan hainlere inat konseri iptal etmediklerini” söyledi. Sanatçının etkileyici sesi ve içten yorumuyla seslendirdiği duygu yüklü şiirleri, geceyi daha da anlamlı bir hale getirdi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Gökçe, Sular Vadisi sakinlerine duygu dolu anlar yaşattı.

Alkışlamayın Dua Edin

Kayaşehir’deki etkinliklerde de hüzün hakimdi. Şanlı geçmişimizin bütün ihtişamını yaşatan Mehter Konseri’nin ardından gece, Osmanlı tarihini konu alan makale ve romanlarıyla tanınan gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun söyleşisi ile devam etti. Bahadıroğlu şehitlerimize Allahtan rahmet diledi. Şehitlik mertebesinin yüksekliğini konu alan şiirlerde okuyan Bahadıroğlu, duygu dolu anlar yaşattı. Bahadıroğlu, ‘’Beni alkışlamayın dua edin, birbirimize dua edelim’’ dedi.
Bahçeşehir Gölet’te düzenlenen Ramazan programına konuk olan tiyatrocu Kenan Işık ise şiirlerini şehitlerin anısına okudu. “Bekle beni” isimli şiiri dinleyicilere duygusal anlar yaşatan Işık, “Bu program mistik, dini içeriklidir. Tasavvuf çok önemli bir aşkı anlatır, güzel bir öğretidir” dedi. Leyla ile Mecnun’un hikayesini anlatan sanatçı, “Mecnunun Leyla’da gördüğü güzellik tanrısaldır, tanrı aşkıdır” dedi.  Mevlana ve Yunus Emre’nin hayatından, eserlerinden de örnekler veren Kenan Işık, organizasyonu gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a da teşekkür etti.

Güvercintepe’de ilahiler şehitlerimiz için söylendi

Güvercintepe etkinlik alanını dolduran yüzlerce vatandaş, ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu ve Ahmet Bilgi’nin Ramazan ayının rahmetine dair sohbetini ilgiyle dinledi. Söyleşi sonrasında misafirler, Türk tasavvuf müziğinin öne çıkan gruplardan Grup Dergâh’ın huzur veren ezgileriyle dolu bir gece geçirdi.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35