banner25

Başakşehir’de Ramazan farkı

Ramazan programlarının ilk gününe büyük ilgi

Başakşehir’de Ramazan farkı
Ramazan programlarının ilk gününe büyük ilgi

Ramazan ayının coşkusunu tüm Başakşehir’e yansıtacak olan Ramazan programlarının ilk gün etkinliklerine büyük katılım oldu. On binlerce Başakşehirli etkinlik alanlarını doldurarak, iftardan sahura kadar hoşça vakit geçirdi.
5 farklı bölgede, 5 etkinlik alanında gerçekleştirilen programların Bahçeşehir Gölet Bölgesi’nde Türk Halk Müziği’nin sevilen yorumcularından Şükriye Tutkun konseri vardı. Kayaşehir’de Dursun Ali Erzincanlı Hz. Muhammed (S.A.V) efendimizi şiir diliyle yad etti. Güvercintepe/Altınşehir platformunda ise sahnede Reha Yeprem ve Taha vardı. Şiir yorumlarıyla Uğur Aslan’a da Şahintepe sahnesinde genç yeteneklerden Serdar Sevinç eşlik etti.
Vadi’de Ramazan Sami Savni Özer konseriyle başladı

Geçtiğimiz yıllarda ramazan boyunca büyük ilgi gören Sular Vadisi bu yılda ilgi odağı oldu. Başakşehir Ramazan programlarının ilk günü vatandaşlar Sular Vadisindeydi . Ramazan programlarının etkinlik merkezi olan Başakşehir Sular Vadisi’ndeki Sami Savni Özer konserine yoğun katılım oldu.  Konser öncesi Sular Vadisine gelenlere hoş geldiniz konuşması yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “Hiçbir ayırım gözetmeden Vatandaşlarımızın Ramazan’ın o müthiş atmosferini, mahallelerinde komşularıyla omuz omuza hissetmeleri için ilçemizin 5 farklı bölgesine 5 etkinlik alanı kurduk. Bu gece bizi katılımı ile onurlandıran sanatçımız Sami Özer gibi pek kıymetli sanatçı, yazar ve akademisyenlerimiz sizlerle olacak. Böylece Başakşehirliler’in ilçe dışına çıkmaya gerek duymadan, ailesiyle birlikte iftardan sahura kadar sürecek etkinliklerimizde, özlenen Ramazan coşkusunu ve huzurunu yaşayabilecekler” dedi.
Geceye katılan vatandaşları soksak iftarlarına davet eden Başkan Uysal “Bilindiği gibi ibadet ayı olarak yaşanan Ramazan ayı, aynı zamanda bir yardımlaşma ayıdır. Bu ayda yoksulları, düşkünleri daha çok hatırlamamız gerekir. Birbirlerimize yardımlarımızı esirgemeyelim. Dargınları barıştıralım” temennisi ile sözlerini tamamladı.

Sami Savni Özer sesiyle huzur verdi

Ünlü Hafız Ekrem Nalbant’ın sesinden Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gece, Sami Savni Özer konseri ile devam etti. Doğuştan müzisyen olarak nitelendirilen ve hayatını müziğe adamış olan sanatçı, Türk tasavvuf müziğinin en seçkin örneklerini Başakşehirliler için seslendirdi.
Geçmişten günümüze Türk tasavvuf müziğinin örneklerini sunan sanatçı, uzun süre alkışlandı. Söylediği parçaları huzurla dinleyen vatandaşlar, 2,5 km’lik Sular Vadisi’nde kurulan Ramazan standlarını da ziyaret ettiler.

Bahçeşehir’de Ramazan Türkülerle başladı

Anne babalarıyla etkinlik alanının gelen Çocuklar kendileri için hazırlanan etkinliklerde  oyunlara katılarak eğlenirken, Bahçeşehir Ramazan Etkinlikleri  Şükriye Tutkun konseri ile devam etti.
Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Şükriye Tutkun, sevilen parçalarını Başakşehirliler için seslendirdi. Sahne performansıyla göz dolduran Sanatçı Başakşehir’de bulunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Şükriye Tutkun farklı yörelerden seslendirdiği türkülere Bahçeşehirliler eşlik etti. Sanatçı konser sonrasında  görüşlerini  dile getirdi“ Bahçeşehirde olmaktan çok mutluyum, bugün açılışı birlikte yaşıyoruz. Bakıyorum da 30 gün boyunca da belediyemiz çok güzel programlar düzenlemiş sahne alacak olan arkadaşlarımızla burada eğlenceli geceler geçireceksiniz” dedi.
Başakşehir Ramazan Programlarının Güvercintepe/Altınşehir platformuna katılarak etkinliklerle ilgili görüşlerini bildiren Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin “Ham hamdolsun belediye olarak İstanbul’da iyi bir gelenek oluşturduk. Bir ay boyunca yaklaşık 250 programla burada sizlerle olacağız. Ramazan-ı Şerif  birlik ve beraberliğimizin pekiştiği,  rahmet ve bereketin fazlaca olduğu bir ay. İnşallah hep birlikte burada mübarek ramazanı bitirir ve yine bu alanda bayramımızı kutlarız'' dedi.
Başakşehir Ak Parti ilçe Eski Başkanı Ahmet Selim Köroğlu ise düşüncelerini “Öncelikle Belediye Başkanımız sayın Mevlüt Uysal’a dop dolu bir ramazan programı hazırladığı ve bu vesileyle bizleri bir araya getirdiği için kendisine teşekkür ediyorum” sözleri ile dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35