banner25

Başakşehir’de Onbinler Cumhuriyet Çoşkusuyla Yürüdü

Başakşehir’de kurulu sivil toplum kuruluşları (STK) cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşama kararı aldı. STKların ortak çağrısına uyan Başakşehir’ liler, ellerinde meşale ve bayraklarıyla, Bahçeşehir Testili Kızlar Kavşağında buluştu. 19:30 ’ da başlayan yürüyüşe CHP Başakşehir ilçe örgütü geniş katılım gösterdi.

Başakşehir’de Onbinler Cumhuriyet Çoşkusuyla Yürüdü

ÇYDD, ADD, Bahçeşehir’ liler Derneği ( BADER), Boğazköylüler Derneği (BODER), Şahintepe Kars-Ardahan- Iğdır Derneği, Şahintepe Karacaören Köyü Derneği,  Onurkent Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği,  Güvercintepe Kars- Ardahan-Iğdır Derneği,  Güvercintepe Acısu Köyü Dayanışma Derneği,Tunceliler Derneği  ve  Kayabaşı Selanikliler Derneği  günler öncesinden 29 Ekim coşkusunu paylaşmak üzere hazırlık yaptı.

Semtlerinden kortej halinde yürüyerek gelen Boğazköy’ lülerle,  otobüs ve araçlarla gelen Başakşehir,  Başak,  Şahintepe, Güvercintepe ve Ziya Gökalp Mahalle sakinlerinin katılımıyla birlikte insan seli 20 bini buldu. 

Meşaleler ve bayraklarla yürüyen kortej Bahçeşehir Gölet bölgesine ulaştıktan sonra buluşma noktası olan Testili Kızlar Kavşağına döndü. Burada STK’ lar adına BADER Başkanı Uğur Barış Karabulut ve CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat’ ın yaptığı konuşmalara Başakşehir’ lilerin coşkulu alkışları eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi anmak üzere 1dakilık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunmasıyla coşkulu kalabalık dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35