banner29

Başakşehir'de muhabbetten Muhammed'e

Başakşehir Belediyesi Ramazan programları yaşamları ile inananlara örnek olmuş, görüşleri ile İslam dünyasına ışık tutmuş büyük İslam kadınlarını Başakşehirlilere anlatmaya devam ediyor.

Başakşehir'de muhabbetten Muhammed'e
Başakşehir Sular Vadisi'nde müminlerin annesi Peygamber Efendimiz’in (SAS) muhterem eşi Hz. Hatice’yi Yazar Nurdan Damla anlattı "Kadına değer verilmeyen bir dönem de Hz. Hatice çok başarılı ve çok zengin bir iş kadınıydı. İffeti, ahlakı, becerisiyle kendini ispat etmiş biri olan Hz. Hatice bu zenginliklerine rağmen Peygamber efendimizin tüm hizmetini bu görevleri üstlenerek hizmetçileri yerine kendisi yapmıştır. Güleryüzlü olması ve muhabbetiyle örnek olan Hz Hatice annemiz efendimizin en zor zamanlarında yanında olmuştur". Hz.Hatice’yi her yönüyle örnek almalıyız diyen yazar " Bize düşen Hz. Hatice'yi anlamak, çocuklarımıza onu sevdirmektir. Peygamber efendimiz ve Hz.Hatice arasında ki muhabbeti şimdiki evliliklere rehber olmalıdır" dedi.

İnsanoğlu ezelden beri dünyada olduğunu zannediyor

Eranların sevilen isimlerinden Senai Demirci, samimi sohbetiyle Kayaşehirlilerle buluştu " Ramazan bize geldi ama, hoş geldi mi, bizi hoş buldu mu, bayramı hak ettik mi.diye soran Demirci: İsa süresi birinci ayette ' Hatırlamaz mısın ki sen ey insan bir zamanlar hatırlanmaya değer bir şey değildin' der, biz ise şimdi bir zamanlar hatırlanmaya değer olmadığımızı hep unuttuk. Zannediyoruz ki biz ezelden beri buradaydık. Zannediyoruz ki biz olmasak kıyamet kopar, halbuki öyle değil. Bizi var eden bize hatırlatıyor sen hatırlanmaya değer değilken ben seni var ettim. Karşımda oturan sizlerin, insanların hepimizin pek çok sorunu var, kaygınız, korkularınız var. Allah( c.c) bizi  yoktan var ettiğini unutmadan her gün ona şükretmeliyiz" dedi.

Bahçeşehir'de Aşkın gözyaşları

Başakşehir Belediyesinin Ramazan programlarının Gölet ayağında ise Neyzen Burcu Karadağ sevilen şiirleri ile başlayan gecede Ney üfleyerek ile kalplere seslendi. Aşkın Gözyaşları “Kimya Hatun” ”Hallac-ı Mansur” , “Hz. Muhammed (S.A.V)” Efendimiz ve “Hz. İsa” ile ilgili kitapların sevilen yazarı Sinan Yağmur ise Ramazan'ın önemine değindiği sohbetine Tasavvufi söylemleri ile zenginlik kattı. Mevlana’nın Allah ( c.c) aşkına değinen Yazar Yağmur " Mevlana da gurur kibir yoktu, Şems'i yol göstericisini yanarak sevdi, şeytan ise hep bize gururu kibri sunar. Mevlana'nın aşkını anlamalıyız, onun gibi yaradan aşkıyla yanmalıyız' dedi.
 
     
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35