banner25

Başakşehir’de Hayvanlara Yönelik Örnek Sağlık Çalışmaları

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterinerlik birimi, sahipli ve sahipsiz hayvanlarla ilgili aşı, kısırlaştırma ve tedavi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birim, hayvanları bulundukları ortamda aşılayarak, sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor.

Başakşehir’de Hayvanlara Yönelik Örnek Sağlık Çalışmaları
 Kurulduğu günden bu yana ilçede yaşayan yabani ve sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken Başakşehir Belediyesi, sahipli ve sahipsiz hayvanları korumak ve bakımını sağlamak için geliştirdiği yerel çözümlerle çalışmalarını sürdürüyor.
Kayabaşı Şamlar Köyü’nde sahipli hayvanlara aşı yapan Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Yunus Kanlı, rutin aralıklarla bölgedeki tüm sahipli ve sahipsiz hayvanlara kuduz aşısı yaptıklarını belirterek; “Belirli zamanlarda kontrollerini yaptığımız hayvanların karnesini çıkarıp kayıt altına alıyoruz. Üç aylıktan büyük tüm köpeklerin yıllık aşılarını yapıyoruz. Belediye olarak hayvan hakları olarak çok önde olduğumuzu düşünüyorum. Vatandaştan gelen olumlu tepkiler de bu düşüncemizi destekliyor” diye konuştu.

Aşı yapılan hayvanların sahipleri ise üç yıldan beri veteriner hekimin gelip köpeklerin aşılarını ve sağlık kontrollerini yapmalarından çok memnun olduklarını, herhangi bir sağlık şikayetinde çağrı merkezini arandığında kayıt alınarak en kısa zamanda dönüş yapıldığını belirterek; Başakşehir Belediyesine bu hizmetinden ve hayvanlara kaşı duyarlılığından dolayı teşekkür ettiklerini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35