banner32

Başakşehir’de Eğitime Yeni Temeller Atılıyor

“Türkiye dünya ile yarışıyor” sloganı ile eğitim sektöründe yer alan Fatih Eğitim Kurumunun yeni şubesinin temeli Kayaşehir’de, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımı ile atıldı. 26 bin metrekare kapalı alana sahip olan kampüs, 17 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek. 2013-2014 Eğitim- öğretim dönemine açılması hedeflenen okul, 2200 öğrenci kapasitesine sahip.

Başakşehir’de Eğitime Yeni Temeller Atılıyor
Başakşehir’in konutların yanı sıra eğitim ile de anılmalı

Temel atma töreninde konuşan Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, “Başta İstanbul’da Avrupa yakası ve Marmara Bölgesi’nde olmak üzere toplam 96 okulda yaklaşık 20 bin öğrencimiz bulunmaktadır. İnsanlık tarihinde kurulan bütün medeniyetlerin arka planında hep hamle ve seferberlik bir eğitim anlayışı vardır. Dolayısıyla günümüz dünyasında da hele ki küreselleşen insanlığın elbette yeni medeniyetlere ev sahipliği yapması için ciddi eğitim ihtiyacı vardır. Fatih kolejleri, bu anlayışla ve bu yaklaşımla her geçen gün zincirine yeni halkalar eklemektedir. Fatih Koleji standartları çerçevesinde inşallah önümüzdeki yıllarda da bu yükselişin devam edeceğini umuyorum.” dedi.

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ise, “Fatih Eğitim Kurumları’nın Türkiye’ye yaptığı katkıların yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirtirken, Fatih Koleji Başakşehir’de de Burç Koleji olarak faaliyet göstermekteydi. Bu açılımı ile daha da güzel ve iyi eğitim vereceğini düşünüyorum” dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Kayaşehir’de binalar yükseliyor; ama sadece binalar değil, bu bölgenin aynı zamanda diğer ihtiyaçları olan eğitimiyle, kültürüyle, her yönüyle büyümesi ve gelişmesi gerekiyor. Biz Başakşehir’in konutların yanı sıra eğitim ile de anılmasını istemekteyiz. Bu da burada atılan temeller sayesinde gerçekleşecektir ” dedi.

Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ise yaptığı konuşmada şunları belirtti; “Hakikaten bugün yeni ve güzel bir eserin başlangıcında olduğumuz için Allah’ıma şükürler ediyorum. Burada gerçekten hayırlı bir iş yapılıyor. Cenab-ı Hak bile bir ayet-i Kerim’de; “Hayırlı iş, kökleri sağlam, uzun gövdesi, büyük bol dallı ve sürekli yemiş veren ağaçtır” diye buyuruyor. Fatih Koleji’de aynı şekilde Türkiye’ye yeni yeni ahlaklı eğitimli öğrenciler yetiştirerek hayırlı bir iş yapıyorlar.”dedi.

Fatih Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tanrısever ise yaptığı konuşmada; “Fatih Koleji kurucuları olarak, farklı ve güzel bir gün yaşıyoruz. Koca Osmanlı’nın yabancı okullarla mağlup edildiğini biliyoruz. Biz yine kendi medeniyetimizi okullarımızla kuracağız. İlk Fatih Koleji açılacağı zaman, 31 sene evvelden bir hatıram var: O gün bizler en evvel kendimiz para tedarik ettik. Sonra yanımıza gelenleri de teşvik ettik. Onlar da 3-5 kuruş verince epey para topladık sandık. Okulu açmak için bulduğumuz arsaya o zamanın parasıyla 200 küsur milyon lira istendi. O atmosfer içinde bu rakamı görünce hepimiz ‘nasıl ödenecek’ diye 10–15 dakika susup kalmıştık. Daha sonra nice okullar açıldı. Bu okulumuz da hayırlı uğurlu olsun.”dedi.
Başkan Mevlüt Uysal protokol konuşmalarından sonra, beraberindeki heyetle kolejin temellerini attı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35