banner25

Başakşehir’de ‘Bin Aydan Hayırlı Gece’nin Coşkusu Yaşandı

Kur’an-ı Kerim’de ‘bin aydan hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Başakşehir’deki sekiz mahalle camisinde düzenlenen özel programlarla kutlandı.

Başakşehir’de ‘Bin Aydan Hayırlı Gece’nin Coşkusu Yaşandı
Başakşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve Başakşehir Müftülüğü ile birlikte hazırlanan programlara katılarak camileri dolduran vatandaşlar, Teravih namazının ardından Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettiler. Programlarda, Türkiye’nin önde gelen hafızları, camilerde Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Vatandaşların Kadir gecesini kutlayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Bu yıl da manevi ikliminden azami ölçüde faydalanmaya gayret ettiğimiz Ramazan-ı Şerifin coşkusunu yaşamak için ilçe genelinde programlar düzenledik. Manevi dünyamıza seslenen Hayrünnisa Annelerimizden, sohbet programlarına, Kur’an-ı Kerim tilavetlerinden Ramazan gecelerinin sevincini gönlümüzce yaşayacağımız konser ve gösterilere kadar birçok farklı başlıkta etkinliğe yer verdik. Çocuklarımız için de özel Ramazan programları hazırladık. Komşuları, sokak İftarlarımızda aynı sofralarda buluşturduk’’ dedi.
‘’Tüm Müslüman Kardeşlerimize Dua Edelim’’

Başakşehir Ramazan etkinliklerinin bu yıl yeni bir mekân daha kazandığını da belirten Başlan Uysal, ‘’Ramazan neşemiz Kayaşehirli sakinlerimizin de iştirakiyle kat ve kat arttı. Bu mübarek günlerin bereket ve coşkusunu hep birlikte paylaştık ve Kadir gecesine ulaştık. İhsan kapılarının ardına kadar açıldığı, duaların misliyle kabul olduğu bu gecede yapılan dualarınız kabul olsun. Her geceyi Kadir gecesi bilelim. Yalnızca kendimize değil komşularımıza, tüm Müslüman kardeşlerimize dua edelim” diye konuştu. Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi'nde, Başakşehir Belediyesi de vatandaşlarına Kur’an dolu bir gece yaşattı.
Başakşehirliler, Kayaşehir Merkez Hz. Hüseyin Camii’nde Mahmut Toptaş, Bahçeşehir Camii’nde Senai Demirci, Başakşehir 2. Etap’ta Ahmet Yesevi Camii’nde Ali Rıza Temel, Başak Mah. 5. Etap İmam-ı Azam Camii’nde Ahmet Bilgi, Başak Mah. 4.Etap Tunahan Camii’nde Dr. Ebubekir Sifil, Güvercintepe Mahallesindeki İmamoğlulları Camii’nde Kenan Güneş, Şahintepe Mahallesi Fetih Camii’nde Ahmet Bulut ve Başak Mah. 4.Etap Sarı Saltuk Camii’nde ise Metin Karabaşoğlu’nun Kadir gecesi programlarına katıldılar.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35