banner25

Başakşehir’de bayram hazırlıkları tamamlandı

Bayrama sayılır günler kala heyecanlı bekleyiş sürerken ülke genelindeki kurban satış ve kesim alanlarında hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Başakşehir’de bayram hazırlıkları tamamlandı
Modern, hijyenik ve kokusuz kurban kesim alanlarıyla geçtiğimiz yıllarda örnek gösterilen Başakşehir Belediyesi, mübarek ayın manasına yakışan bir kurban ibadeti için bu yıl da tüm çalışmalarını eksiksiz yürütüyor.


Başakşehir Belediyesi, modern ve hijyenik kesim alanları, sağlık kontrolleri yapılmış kurbanlıklarıyla bayram için hazır. Başakşehirliler, Kayaşehir ve Bahçeşehir olmak üzere 2 farklı noktada kurulan modern kurban satış ve kesim alanlarıyla bu yıl da alanlarında kurbanlarını kesecek, huzur dolu bir bayram geçirecekler.


KAPAK ATMAMIŞ KURBAN ALANA SOKULMUYOR


Başakşehir’de 2 noktada 80 dönüm alanda kurulan 24 saat kamera sistemi ile kontrol edilen kurban satış ve kesim alanları; modern, hijyenik, kokusuz ve nezih ortamı yanındamobil kesim üniteleri, sıra bekletmeyen randevu sistemi, otopark, ambulans, veteriner, müftülük görevlisi, hayvan sahipleri için duş alanı, cafe ve mescidi ile İstanbul’un en kapsamlı kurban satış ve kesim alanı niteliğinde.

 

Kurban satış ve kesim alanları vatandaşlar kadar satıcıların da ilk tercihi oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinden Kayaşehir kurban alanına 2 bin 100 küçükbaş, 2 bin büyükbaş kurbanlık geldi. Alanda 1 küçükbaş, 4 tanede de büyükbaş kesim yeri hizmet verecek Kayaşehir kurban alanına mevcut ünitelerin yanında kurban günü oluşabilecek yığılmaları önlemek için yedek kesim ünitesi de hazır bulundurulacak.

 

Bahçeşehir kurban alanına ise 700 küçükbaş ve 120 büyükbaş kurbanlık satışa sunuldu. Kurban alanında vatandaşların sıra beklemeden kesim yaptırabilmeleri için 2 ünite kuruldu.

 

2 bin 800 büyükbaş kurbanlık satış alanına alınmadan önce Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından ağızları tek tek açılarak dişleri kontrol ediliyor. Kapak atmamış (diş atmamış) yani 2 yaşını doldurmamış büyükbaş hayvanlar ve kurbanlık için uygun olmayan kurbanlıklar alana alınmıyor.

 

SATICILARA TEKNİK DESTEK


Kurbanlıkların yer aldığı çadırlarda satıcıların ve alıcıların rahatı içinse her şey düşünüldü. Alanlarda aydınlatma ve her çadırda su bulunuyor. Kurban satışı yapan vatandaşlara belediye tarafından sağlık ve teknik destek de sağlanıyor.

 

Kurban bayramı öncesi ve bayram günü Başakşehir Sağlık İşleri Müdürlüğü kurban yakalama timi alanda görev yapacak.

Steril kesim, satıcılar ve vatandaşlar için modern imkanların yanında Başakşehir kurban kesim ve satış bölgelerinde, uzmanlar aracılığıyla vatandaşın talep ve sorularına da yanıt verilecek. Kurban öncesinde ve bayram günü hizmet verecek uzmanlar arasında diyetisyen, sağlık ekibi, veteriner, müftülük görevlisi de yer alıyor.  Her bir birim için özel hazırlanan çadırlarda hizmet verecek olan uzmanlar vatandaşları sıra bekletmeden hizmet sunacak.

 

SIRA BEKLEMEDEN KESİM  


Başakşehirli vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu sene de kurban kesim işlemlerini sıra beklemeden, zahmetsizce yapabilecek.

Başakşehir ve Bahçeşehir’de kurban kesimi, bayram namazını takiben, verilen sıra numaralarına göre yapılan anonslarla başlayacak. Önceden kurbanlığını alan vatandaşlar, kendilerine verilen günde, sıra beklemeden, saatinde gelerek kurban kesimlerini yaptırabilecekler. Bayram günü sıra numarası alan vatandaşlar, Belediyenin oluşturduğu bekleme alanlarında ikramlar eşliğinde bekleyecek. Kesim gerçekleştiğinde de marketlerde olduğu gibi, poşetlere konulan etlerini alarak evlerine gidebilecekler.

 

BELEDİYE BİRİMLERİ BAYRAM BOYUNCA GÖREVDE


Kurban Bayramına yakışmayan uygunsuz görüntülerin yaşanmaması için belediyenin kurduğu sağlıklı kurban kesim alanlarının kullanılması gerektiğini söyleyen yetkililer, yoğun araç trafiği için de önlemler aldı. 850 araçlık otoparkı ile trafiğin düzenli akışı da sağlanacağı kesim alanları ve çevresi 24 saat kamera sistemi ile takip edilerek tesislerde, belediye birimleri bayram boyunca hizmet verecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35