Başakşehir Belediyesi'nin İlçe Tarım Müdürlüğüyle yaptığı çalışmada ilçede bulunan balıkçılara yönelik denetimle gerçekleştirildi. Belirli aralıklarla tekrarlanan denetimlerde ilçede ki balıkların standartlara uygun olduğu tespit edildi.
Başakşehir’deki “Balıklar” sınavı geçti
Başakşehir İlçe tarım müdürlüğü ve Başakşehir Belediyesi belirli periyotlarla gerçekleştirdiği çalışmaların sonuncusu Bahçeşehir’de yer alan Pazar Türk oldu. Başakşehir Belediyesi Zabıta personelinin de katıldığı denetim ekibi, pazardaki balıkçıların tezgah hijyeni, tezgahtaki balıkların boy kriterlerine uyup uymadığını ve taze olup olmadığını kontrol etti.
Denetimler sonunda çıkan sonuçlar ise sevindiriciydi. Geçtiğimiz sene yapılan denetimlerin neticelerinden daha iyi olduğu ortaya çıktı. Yavru balık satışına rastlanmayan ekipler, kurallara uyan balıkçıları tebrik etti. Esnafla sohbette eden denetim balık tezgahlarından uyulması gereken kuralları ve satıcıların dikkat etmesi gereken kriterleri anlattı. 1380 sayılı su ürünleri kanununa göre yapılan ve ilçe genelinde balık satıcıları kontrol altına almaya yönelik denetimler, balık türlerinin korunmasına da önemli katkılar sağlamış oldu.
Başakşehir’de Balıkçılar Denetimden Geçti
Son yıllarda, denizlerimizden çıkan balıkların yeterli olgunluğa gelmeden avlanması sonucu balık miktarların azalması Başakşehir Belediyesi tarafından da dikkate alınarak bir dizi çalışma gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
1
Başakşehir'deki Okullarda Sağlık Taramaları Başladı
2
Başakşehir'den Van’a Yardım Eli
3
Kaligrafi Üstadı, Bilgievi Öğrencileri İle Buluştu
4
Şule Yüksel Şenler’in ‘Bir Başörtüsü İsyanı’...
5
Beklenen proje "Mavera Başakşehir" başlıyor
6
“Bu para başka para” sezon açılışını BKSM’de...
7
Tuğba Özay'dan büyük gaf
8
Terim aşkı kariyerini bitirebilir
9
Özcan Deniz kaza geçirdi
10
Başakşehir caz müziğe doydu
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:38

GÜNEŞ
05:31

ÖĞLE
13:06

İKİNDİ
17:04

AKŞAM
20:32

YATSI
22:16
SIRADAKİ HABER