banner25

Başakşehir mültecilerin entegrasyonuna katkı sağlayacak

Başakşehir Belediyesi’nin uygulayıcı belediyeler arasında yer aldığı Suriyeli mültecilerin sosyal ve kültürel entegrasyonu projesinin Başakşehir ayağı Bakmer’de başladı. “Suriyeli Mültecilerin Bir Arada Barış İçinde Yaşamasının Desteklenmesine Yönelik Yerel Yönetimlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında Başakşehir’de eğitim, seminer, söyleşi, gezi ve özel etkinlikler düzenlenecek

Başakşehir mültecilerin entegrasyonuna katkı sağlayacak
 Yerel yönetimlerin desteği ile Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliğiyle gerçekleşen entegrasyon projesinin tanıtım ve tanışma toplantısı

Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül’ün ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya ayrıca Wald Akademi Direktörü Hülya Alper, Bakmer’e üye olan kadınlar ile Suriye’nin farklı bölgelerinden gelen 100 kadın katıldı.

 

“KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRECEĞİZ”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren WALD Akademi Direktörü Hülya Alper projenin içeriği ile ilgili bilgiler paylaştı.

 

Katkılarından dolayı Başakşehir Belediyesine ve Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül’e teşekkür eden Alper, “İstanbul’un 6 ilçe belediyesi ile ortak bir çalışma başlattık. Bu ilçelerimizden biriside Başakşehir Belediyesi. Biz, hem Türk hem Suriyeli kardeşlerimiz olarak Başakşehir’de farklı etkinliklerde bir araya geleceğiz. Birbirimize kendi kültürümüzü anlatacağız, paylaşacağız. Mülteci ve Başakşehirli kadınlarımız birlikte yemek yapacak ve yemek kültürlerini paylaşacaklar. El sanatlarımızı birbirimize aktaracağız. Bir başka etkinliğimizde de Başakşehir ile belirleyeceğimiz ilçe belediyesi ile birlikte yemek yiyeceğiz” dedi.

 

Çocukları ve gençleri unutmadıklarını ve projeye dahil ettiklerini belirten Hülya Alper, “Projemizin kapsamında Suriyeli ve Başakşehirli gençlerimizin katılımı ile bir futbol takımı kurarak, turnuva düzenleyeceğiz. Çocuklarımızı Başakşehir İzcilik kampında kardeşlik bağlarını pekiştirecekler. Çocuklarımızı İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezdireceğiz. Projemiz Aralık ayına kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

 

“BİZ ENSAR OLAN BİR ÜLKEYİZ”

 

Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Gülgönül yaptığı selamlama konuşmasında “Dünya Yerel Yönetimler ve Demokrasi Akademisi Vakfı İstanbul genelindeki ilçelerde olduğu Başakşehir’de de mülteci vatandaşlarımızın sorunları ile birebir ilgilenebilmek için böyle güzel bir proje başlattı. Biz Başakşehir Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan her bir ferdimizin huzur içerisinde ve mutlu olması için çalışıyoruz. Biz ensar olan bir ülkeyiz. Türkiye olarak kapımıza sığınan her ülkeye ve vatandaşa kucak açtık ve zorda bırakmadık. İlçemizde yaşayan mülteci vatandaşlarımıza her alanda yardımcı olabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu proje bizim için çok değerli. Projenin ilçemizdeki mülteciler ve Başakşehirli vatandaşlarımızın entegrasyonuna ve iki halkın daha huzurlu yaşayabilmesi için vesile olacağına inanıyorum. Ben bu anlamda WALD çalışanlarına teşekkür ediyorum. Suriyeli vatandaşlarımız ve Bakmer üyesi kadınlarımızın projeye katılım anlamında desteklerinin devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KARDEŞLİĞE PEDAL ÇEVRİLECEK

 

Başakşehir Belediyesi’nin uygulayıcı belediyeler arasında yer aldığı proje mültecilerin yerelde sosyal ve kültürel entegrasyonunu hedefliyor. Projenin öncelikli hedefleri arasında ise; mültecilerin entegrasyon sürecinde karşılaştıkları sorunları tespit ederek, yerel halk ve mülteciler arasında uyumu sağlamak, bu doğrultuda yerel halk ve mültecilerin barış ve güven olgusu içerisinde yaşayacakları bir ortam oluşturulmasına katkı sağlamak yer alıyor.

 

Projenin Başakşehir ayağında 29 Ekim’de Şamlar Tabiat Parkı’nda ‘Kardeşliğe pedal çevir’ sloganı ile Türk ve Suriyeli vatandaşlarla bisiklet sürüşü gerçekleştirilecek. Etkinliğe 150 bisikletçinin katılımı bekleniyor.

 

Yine proje kapsamında Başakşehir Bilgievleri’nin ev sahipliğinde Türk ve Suriyeli 10-12 yaş aralığındaki çocuklardan bir koro oluşturulacak ve karma koro hem Suriye hem de Türk ezgilerini seslendirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35