banner29

Başakşehir Living Lab, İstanbul Bilişim Kongresi’nde tanıtıldı

Türkiye Bilişim Derneği’nin her yıl gerçekleştirdiği İstanbul Bilişim Kongresi’nin altıncısı 7-8 Kasım tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlendi. Kongreye, Türkiye’nin ilk ENOLL (European Network of Living Labs) yetki sertifikalı belediyesi olan Başakşehir Belediyesi de katıldı.

Başakşehir Living Lab, İstanbul Bilişim Kongresi’nde tanıtıldı

Başakşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal’ı temsilen Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel’in katıldığı kongrede, Başakşehir Belediyesi’nin teknoloji, girişimcilik ve inovasyon alanlarında kat ettiği aşama katılımcılara anlatıldı.

Kamu temsilcileri, özel sektör çalışanları, STK’lar, akademisyenler ve profesyonellerin katıldığı kongrede konuşan Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Temel, Başakşehir Living Lab’a geçiş aşamasını, sosyal belediyecilik bağlamında anlattı. Temel, “Yapmış olduğumuz girişimlerle, bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilişkili ürün ve hizmetlerin geliştirildiği, gerçek ortamda denendiği, görücüye çıktığı Türkiye’nin ilk yaşam laboratuarı “Başakşehir Living Lab”a kısa süre önce sahip olduk.

Bunun akabinde de uluslararası ENOLL (European Network of Living Labs) tarafından yetki sertifikasını Türkiye’de ilk kez Başakşehir’e kazandırmanın haklı gururunu yaşadık. Living Lab projesi ülkemize getireceği yeniliklerin yanında ilçemize de önemli katma değerleri olacaktır. Girişimci vatandaşlarımızın yeni teknolojileri yakından inceleyebileceği bir paylaşım ortamı olacak olan Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi, vatandaşlarımıza pek çok ilki sunacak” dedi.

Her yıl farklı bir tema ele alınıyor

“Akıllı Yaşam ve Başarı Örnekleri: Akıllı Şehirler” kongresinde her yıl farklı bir tema işleniyor. Katılımcıların sorularına da yanıt bulduğu konferansta ayrıca ‘’Akıllı Şehirlerde KOBİ’ler, Girişimcilik, Sosyal Belediyecilik, Bilgi Güvenliği, Teknoloji Yönetimi, Mobil Şehir, Yerel Yönetimlerde Sosyal Medya’’ gibi birçok konuda, belediye temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve profesyoneller çalışmalarını paylaşma imkanı buluyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35