banner32

Başakşehir Kerbela Şehitleri için ağladı

Başakşehir Belediyesi tarafından Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mah-ı Matem programında Kerbela Şehitleri; söyleşi, mersiye ve ilahilerle yad edildi.

Başakşehir Kerbela Şehitleri için ağladı
Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımı ile gerçekleşen programa Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Erol, Vakıf Temsilcileri ve çok sayıda Başakşehirli vatandaş katıldı.

Muharrem ayı güzellikler ayı idi

Çınar Kongre Merkezinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Ömer Döngeloğlunun söyleşisi ile devam etti. Döngelollu naif üslubuyla Muharrem ayı ve Kerbela’nın İslam ailemi için önemini anlattı

“Kur’an’ın 36-37 ayetlerinde dört haram ay anlatılmıştır. Haram hürmet edilen, saygı gösterilen demektir, bu ayda kan dökülmez. Günümüzde Ortadoğu’da bu aylarda kan dökenlerin cehennemlik olduğunu bilmeliyiz.

Allah (C.C) insan için yapacağı pek çok güzelliği bu ayda yapmıştır. Bu ay Kerbelaya kadar Yakup Pergamberin gözleri bu ayda açılmıştır, Yakup peygamber balığın karnından bu ayda kurtulmuştur. Bu durum Kerbelaya kadar böyle gelmiştir. Kerbela’da Ehlibeytten 23 şehit vardır. Kerbelda şehit edilen Hz.Hasan’ın torunu İmam Şafi kadar Ehlibeyt’i seven başkası olabilir mi. İmam Şafi acısını içine atarak susmuştur. Ama günümüzde Kerbela ile ilgili internette, haberlerde yalan yanlış söylenenlere karşı susmak onları onaylamak olur”

Ehli Beyt’e ve Kur-an’a sahip çıkmalıyız

Hz. Muhammed (S.A.V.)’in çocuklarını çok sevdiğini dile getiren Ömer Döngeloğlu sözlerine şöyle devam etti “Peygamberimiz her konuda olduğu gibi çocukları konusunda da büyük bir sınav vermiştir, altı çocuğunu kendi elleriyle toprağa vermiştir. Sonrasında da torunlarının torunlarının öldürüleceğini Cebrail Aleyhisellam’dan öğrenmiştir. Hz. Muhammet Veda hacında Kur’an ve Ehlibeyt’e sahip çıkan sapkınlığa düşmez buyurmuştur. Bizler Ehlibeyt sevgisini yüreklerimizde hissetmeliyiz. Peygamberimiz çocuklarını şehit edenleri bile Allah'a (C.C) teslim etmiştir. Biz bu mubarek ayda salavat getirelim, hatim okuyalım ki Peygamberimizin çocukları mutlu olsun”

Kerbela’nın acısı ezgilere yansıdı

Mah-ı Matem programına katılan Grup Dergah söylediği ilahi ve mersiyelerle Ehli Beyt sevgisi ve Kerbela’nın acısını ezgilerle anlattı. İnanan tüm gönüllerin Hz.Muhammed’in torunu Hz.Hüseyin şehit edilişinin acısını paylaştığı gecede Grup Dergah’ın programı katımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35