banner29

Başakşehir Hz. Asiye’ye hayran kaldı

Başakşehir Belediyesi’nin Ramazan programlarının ana temalarından olan ‘Hayrünnisa Annelerimiz başlıklı etkinliklerin dün akşamki bölümünde Hz. Asiye anlatıldı.

Başakşehir Hz. Asiye’ye hayran kaldı
Sular Vadisi’ndeki etkinlik, Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Daha sonra, Firavun’a rağmen, Allah’ın lütfuyla Hz. Musa’ya (AS) sahip çıkan, “Nil’in Melikesi” Hz. Asiye, Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın etkileyici üslubuyla bugüne taşındı. Programa çok sayıda Başakşehirli katıldı.
Kur'an-ı Kerim'de adı övgüyle geçen kadınlardan biri olan Hz. Asiye annemizin hayatını, Firavun ve Hz. Musa dönemini örneklerle anlatan Doç. Dr. Mustafa Karataş, kıssalarla davetlilere duygusal anlar yaşattı. Doç. Dr. Karataş, “Hanımların hanımefendisi Hz. Asiye’yi böyle bir Ramazan gecesinde tanımak, hayatını anlamak, örnek alabilmek çok önemli. Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen değerli insanların sayısı çok azdır.
Kölelerden Zeyd, Hz. Meryem bir de Hz. Asiye'nin adı geçer. İşte şefkat timsali bu annemiz hayatı ile Müslümanlar’a örnek olmuştur. Hz. İbrahim’deki iman, Hz. Asiye'de de vardır. Hanımların hanımefendisi Hz. Asiye'nin örnek yaşamı günümüze de örnek olmalı" dedi.

Doç. Dr. Karataş, Hz. Musa'nın peygamber oluşuna giden süreci de örneklerle anlattı. "Rabbimiz her şeye kadirdir. Hz. Musa, Allah (S.A.V)' a sığınmıştır. Başına gelen her türlü felaketinde bir sebebi olduğuna inanmıştır. Biz de iyilikte ve kötülükte Allah (S.A.V)' a sığınmalıyız" dedi.

Ezginin günlüğü bu kez Başakşehir için açıldı

Türk müziğine kattıkları yeni solukla, milyonlara ulaşmayı başaran ‘Ezginin Günlüğü’ Ramazan programları çerçevesinde Bahçeşehir Gölet’te sahne aldı.
Grubun çok sayıda hayranı erken saatlerde konser alanını doldurdu. Bir çok Avrupa ülkesinde klasik Osmanlı ve Türk tasavvuf müziği konserleri veren, makam bilgisi ve sesinin genişliğiyle Türkiye’de son zamanlara kadar terk edilen “gazel” formunu tekrar gündeme getiren Halil Necipoğlu da güçlü yorumuyla Kayaşehirliler’le buluştu. Necipoğlu büyük ilgi gördü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35