banner25

Başakşehir'de Sivrisineklere Karşı Teknolojik Ekipmanlarla Mücadele

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, son teknoloji ürünü araçlarla sivrisineklere yönelik ilaçlama çalışmasına katıldı. Başakşehirlilerin sağlıklı ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirmesi için vektörlerle mücadelede teknolojinin tüm imkânlarından faydalandıklarını belirten Başkan Kartoğlu, biodrone ve amfibik araç destekli ilaçlama filosu ile Başakşehir’in her bölgesini haşerelerden arındırdıklarını söyledi.

Başakşehir'de Sivrisineklere Karşı Teknolojik Ekipmanlarla Mücadele

Başakşehir Belediyesi, yaz mevsiminde yaşam alanlarında artan sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerle mücadelede son teknoloji ekipmanlarla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde tespiti yapılan 1800’den fazla noktada rutin larva kontrolü ve ilaçlama çalışması yapılıyor. Çalışmalarda teknolojik ekipmanların da kullanıldığını ifade eden Başkan Kartoğlu, “12 arazi aracı ve 20 kişilik ekibimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Başakşehir Times Haber Merkezi /Hüseyin Çetiner

Vektörlere karşı etkin mücadele

Başakşehirlilerin sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerle ilgili taleplerini anında çözüme kavuşturduklarını söyleyen Başkan Kartoğlu, “Bu yıl bin 800’den fazla noktada tespit yaptık. Vektörlerle mücadele çalışmamızı birkaç adımda yapıyoruz. Önce sivrisinek olan yerlerin tespiti gerçekleştiriliyor. Daha sonra tespit edilen yerleri takip ediyoruz.” diye konuştu.

Son teknoloji ürünü araçlarla ilaçlama

Park ve bahçelerden su kanallarına, rögarlardan derelere kadar vektörlerin tüm üreme ve yaşam alanlarını GPS sistemleriyle takip ettiklerine vurgu yapan Başkan Kartoğlu, “Burada iş gücümüzü teknolojiyle harmanlıyoruz. Arazi araçlarımıza ilave olarak biodrone ile havadan, amfibik araçla derelerde ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Bu sayede lavra ile mücadelede maksimum seviyeye ulaşmış oluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çevreye zarar vermeyen ürünler kullanılıyor

İlaçlama çalışmalarında çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen ürünler kullanıldığının altını çizen Başkan Kartoğlu, “Başakşehirlilerin temiz ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesi için gece gündüz çalışılıyoruz. Hiçbir şekilde doğaya, çevreye ve komşularımıza zarar verecek kimyasal ilaçları kullanmıyoruz.” dedi.

İstanbul Times Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35