banner29

Başakşehir bonzai çetelerine teslim, polis çaresiz

Kullanımı hızla yaygınlaşan bonzai, gençlerin hayatını söndürüyor. Başakşehir’in Güvercintepe, Bayramtepe, Altınşehir ve Kayaşehir TOKİ bölgelerinde zehir saçan uyuşturucuya polis ve muhtarlar da engel olamıyor.

Başakşehir bonzai çetelerine teslim, polis çaresiz
 Kullanımı hızla yaygınlaşan uyuşturucu maddesi bonzai, gençleri zehirlemeye devam ediyor. Bonzainin ölüme götürdüğü gençlere neredeyse her gün bir yenisi ekleniyor.

İstanbul Times Haber Merkezi
İstanbul Başakşehir’de de son olarak askerden hava değişimi için izne gelen 20 yaşındaki Volkan Şenyurt bonzaiden hayatını kaybetti. İlçede bonzai sebebiyle ölenlerin sayısı 3’e yükselmiş oldu.

Başakşehir Altınşehir Mahallesi Muhtarı Seyfettin Balki, yaşanan dehşetin boyutlarına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Polis karakolunun yanındaki parkta bile uyuşturucu kullananları gördüğünü söyleyerek şöyle konuştu: “Arkadaş ortamında biri içiyor, diğerleri de ondan özenip başlıyor.

Polis karakolu ve muhtarlığın hemen dibindeki parkta bile içenleri görüyoruz. Bazı aileler çocuklarının uyuşturucu almak için evde para bırakmadığını ve esnaftan bile para alıp bonzai aldıklarını söylüyor. Okulların önlerinde rahatlıkla satılıyor. Ucuz olduğu için gençler bir içimlik alıyor. Anne ve babalar çok perişan. Aileler, ‘Oğullarımız gözlerimizin önünde eriyor’ diye feryat ediyor.”

    
İsmini vermek istemeyen bir emniyet mensubu da Başakşehir’in Güvercintepe Mahallesi’nde yeterli sayıda polisin görev yapmadığını ifade etti. Bu sayının uyuşturucuyla mücadelede az olduğunun altını çizerek, “Çeteler bir operasyona kalkışıldığında 150 kişi oluyor.” diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.

Güvercintepe parkında temizlik işlerinde görevli bir çalışan ise geçtiğimiz günlerde bonzai içen gençler tarafından saldırıya uğradığını anlattı ve ekledi: “Güvercintepe parkında temizlik yaparken üstüme saldırdılar. Bonzai içiyorlar sonra parkta sızıyorlar. İ

lkokul çağlarında çocuklar da parklarda uyuyor. Satıcılar bir içimlik diye çocuklara veriyor ondan sonra onları alıştırıyor.” Bonzai kullanımına mahalleliler de tepki gösteriyor. Mahallede birçok duvarın üzerinde, “Uyuşturucuya geçit yok”, “Uyuşturucuya hayır”, “Uyuşturucuya son” yazıları dikkat çekiyor.(Zaman)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35