banner25

Başakşehir Belediyesi’nden Uluslararası Başarı

Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler (BM) de düzenlenen bir konferansa katılarak, engellilerle ilgili örnek çalışmalarını diğer ülke delegelerine anlattı.

Başakşehir Belediyesi’nden Uluslararası Başarı
Başakşehir Belediyesi, Sosyal Belediyecilik anlamında gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarıyla yurt içi ve dışında diğer Ülke belediyelerine örnek oluyor. BM’de düzenlenen Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler 5. Toplantısına katılan Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Erişilebilir Şehir Yönetmeliği ve herkes için evrensel standartlar Akreditasyon Sistemi, Engellilik Algısı Dünya Raporu çalıştayına katıldı.

Başakşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Birliği’nin 69 ülkeden üst düzey temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen Birleşmiş Milletler’deki konferansta, çalışmalarını anlatan ilk belediye olması olarak da bir ilke daha imza attı.

69 Ülkeden Katılım

Aralarında Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler ve Yaşlılar Genel Müdürü Aylin Çiftçinin de bulduğu 69 ülkenin temsilcisinin yer aldığı konferansa, Türkiye’nin yanı sıra, Dünya Engelliler Vakfı (DEV) ve Dünya Engelliler Birliği (DEB)’nin yönetim kurulu üyeleri, ABD, Fransa, İngiltere, Rusya, Mısır, Ürdün, Hollanda ve Kanada gibi ülkelerin de delegeleri katıldı.

12-14 Eylül 2012 tarihlerinde Birleşmiş Milletler’in New York’taki binasında gerçekleşen toplantıda, Başakşehir Belediyesi’nin çalışmaları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü temsilen katılan Ayhan Bahçeli tarafından anlatıldı.

Gerçekleştirilen sunumda, “Engel bedende değil, mekandadır” sözünden yola çıkarak, engelsiz Başakşehir için belediye bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı. İlçe genelinde yaşayan 2 bin 300 engelli ile yaşlı vatandaşlara da hizmetlerini götürerek, onların da hayatlarını kolaylaştırmak, sıkıntılarını biraz olsun hafifletmek ve karşılarına çıkan engelleri kaldırmayı amaçladıklarına dikkat çeken Ayhan Bahçeli, “Başakşehir Kent Konseyi’nin ulusal düzeyde işbirliği yaparak, Dünya Engelliler Vakfı ve Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu ile ortaklaşa hazırlamış olduğumuz "Herkes için erişilebilir şehir yönetmeliği" Belediyemizce benimsenip, uygulamalarımızda rehber oldu” dedi.

İlçemiz’i Erişilebilir Hale Getirdik

Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan ve kullanılan binaların engellilerin ulaşabilecekleri şekilde tasarlandığı belirtilen toplantıda, örnek proje ‘Engelsiz Başakşehir Timi’ ile ilçemizdeki tüm kamu binaları ve alanlarını dünya standarlarına uygun revizyonların yapıldığı anlatıldı. Sunumda ayrıca ‘Başakşehir Timi’nin oturduğu evlere engellerinden dolayı giremeyen vatandaşlara yönelik olarak, yeni bir proje yapıldığı ve evlerine bağımsız girebilmeleri için bina girişlerinin erişilebilir hale getirildiği de vurgulandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35