banner32

Başakşehir Belediyesi’nden Toplu Nikah Töreni

Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Toplu Nikah Töreni” Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. İlk günde 32 çiftin nikahı kıyıldı. Toplu nikah töreniyle bu yıl toplam 176 çift evlendirilecek.

Başakşehir Belediyesi’nden Toplu Nikah Töreni
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın da nikah kıydığı törende çiftler evliliklerini resmileştirerek mutluluğa doğru bir adım daha attılar.

Evliliklerini devlet güvencesi altına alan çiftler birbirlerine şahitlik yaptılar

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal nikahta yaptığı konuşmada, "Başakşehir Belediyesi olarak evlenip resmi nikahını kıyamamış vatandaşlarımıza, toplu nikah organizasyonları düzenleyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her sene düzenlediğimiz bu organizasyonlarda şimdiye kadar 619 çiftimizin nikahını kıydık. Mutluluklarına ortak olduk. Bu sene ise bize başvuran 176 çiftimizin daha nikahını kıyarak, bu sevince yeniden ortak olacağız. ‘Nikahta keramet vardır’ diyerek, bir arada yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce nikahlarını kıymaları için teşvik edici oluyoruz. Bizim kültürümüz de bunu söylüyor’’ dedi.

Resmi Nikah, Çiftlerin Teminatı

İmam nikahıyla evlilik işini çözdüğünü düşünen vatandaşlara seslenen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ‘’ Gün gelir bazen aile içi ufak problemler dahi resmi nikah kıymadıklarından dolayı çiftler için büyük problemler haline gelir. Bunlar her çiftin başına gelebilir. 19 sene avukatlık yaptım. Resmi nikahlar çiftlerin teminatı oluyor. Her sene düzenlediğimiz bu organizasyonun ilk senesinde, neredeyse çocukları ilkokula başlamış çiftleri evlendirdik. Bu sene başvuran çiftlerimiz daha genç. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Günün anısına çiftlere hediye saat verildi

Çiftler ve şahitleri, birbirlerini tanıttıktan sonra resmi nikahları kıyıldı. Çiftler günün anısına hep birlikte fotoğraf da çektirdiler. Nikah armağanı olarak, Başakşehir Belediyesi çiftlere saat hediye etti.

Resmi nikahtan sonra konuşan, Sevtap Ekinci ve Aşkın Balcı çifti, nikahlarının kıyılmasını istediklerini fakat bir türlü fırsat bulamadıklarını söyledi. Başakşehir Belediyesi’nin organizasyonunu duyduktan sonra başvurduklarını belirten Aşkın Balcı, ‘’Belediyemizin toplu nikah organizasyonuna hemen başvurduk. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirirken eşi de organizasyonun çok güzel olduğunu belirtti.

Resmi nikahın, evli olduklarını belgeleyeceğini söyleyen Aşkın Balcı, ‘’Eşim çalışmıyor. Benim sigortamdan faydalanabilmesi için resmi nikah kıyılması şart’’ diye konuşarak, herkese resmi nikah işlemini gerçekleştirmek için çağrıda bulundu.
Uğur Oğuz ve Sevda Demircioğlu çifti ise müsait olmayan durumlar sebebiyle nikahlarını ertelemek zorunda kaldıklarını ifade ederek, daha önce başka bir yere nikah kıydırmak için başvurduklarını fakat evrakları toparlayamadıkları için nikahlarını yine ertelemek zorunda kaldıklarını söylediler.

Başakşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Uysal’a teşekkür eden Sevda Demircioğlu, ‘’Belediye personelinin kendileriyle çok ilgilendiğini, sanki kendilerine özel araba tahsis edilmiş gibi evraklarını tamamlamaları için çalıştıklarını ifade etti.’’
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35