banner29

Başakşehir, Alternatif Çözümlerle fark Oluşturuyor

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe cadde ve sokaklarına uyguladığı örnek alınacak alternatif çözümlerle, vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Müdürlük bu çerçevede, eğimli, geçit vermeyen cadde ve yollara teknik alternatif çözümler uygulayarak, Başakşehir’in çehresini değiştiriyor.

Başakşehir, Alternatif Çözümlerle fark Oluşturuyor
Güvercintepe yol ve caddelerine farklı tasarımlar
 
Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’nde arazi şartları nedeniyle sorun yaşanan 16. Sokak yolu alternatif yol projesi ile çözüme kavuşuyor. Mevcut haliyle normal bir aksla yol yapıldığında sokakta yer alan evlerin tamamının cadde altında kaldığı yol, Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uygulama ile bu sıkıntıdan kurtuldu. Yola 4 metrelik transit geçiş yapıldı. Ayrıca evlerin yol altında kalmasını önlemek için de 2.50 metrelik eğimli bir platform ile yol geçirildi. Halen devam eden yol çalışmasının kasım ayında tamamlanması planlanıyor.
 
Fen İşleri Müdürlüğü, Akdoğan ve Onur Sokak’ta eğimleri nedeni ile alt yapı çalışmalarının tamamlanması için ilgili kuruluşlarla da bağlantıya geçerek, çalışmalara başladı. Akdoğan ve Onur Sokak’ta altyapı hatları tamamladıktan sonra yolun eğiminden dolayı araçların kaymaması için, yol, asfalt yerine parke ile kaplanarak sorun çözüldü.

Yine Güvercintepe Mahallesi’nde eğimden dolayı araç geçişine uygun olmayan Barbaros ve Uğur Sokak arasındaki iki yola merdiven ile yaya geçidi yapılarak, sokak ulaşımına açıldı. Çağlayan sokakta yapılan merdivenli kaldırım, Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından da yeşillendirilerek görünümü estetik bir hale getirildi.
 
Altınşehir’e merdivenli çözüm 

Başakşehir Altınşehir mahallesinin iki dik yokuşunda çalışmalar yürüten Fen İşleri Müdürlüğü, bu bölge yollarının sorununu alternatif çözüm önerileri ile giderdi. Eğimi nedeni ile sorunlu olan Altınşehir Mahallesi yollarının bir kısmı, araç geçişi için parke, bir kısmı da merdivenli olarak yapılarak, ulaşıma açıldı.
 
Doğa Parkı ve Deniz Caddesi trafiği rahatladı 

Bahçeşehir’de parklar nedeniyle sıkıntıların olduğu iki cadde olan Bahçeşehir 1. kısımda yer
alan Doğa Parkı Caddesi ve Bahçeşehir 2. Kısım’da yer alan Deniz Caddesi’nde, delinatör ile yol ikiye bölünerek, araçlardan kaynaklı sorunlar çözülerek cadde kullanıma açıldı. Trafik, büyük ölçüde  rahatlatıldı.
 
Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, eğitim kurumları önünde trafiği rahatlatmak ve öğrencilerin daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri için de çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların sonuncusu Başakşehir Lisesi’nde gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğü, okul öğrencilerinin otobüs duraklarına ulaşabilmek için uzun bir yol kat ettiklerini ve mevcut alanda otopark olmaması nedeniyle oluşabilecek tehlike durumların önüne geçmek için çalışmalara başladı.
 
Proje ile Başakşehir Lisesi’nin önündeki otoparkta, istanat duvarında kesik açarak demir ve bordür merdivenden oluşan bir geçiş yapıldı. 

Yükseltilmiş yaya geçitleri ilçenin simgesi oldu
 
Başakşehir ilçe genelinde ulaşımı araçlar için daha güvenli hale getirmek için de yollara 1.50’lik rampa ve 4.50 metre sahanlıktan oluşan yollar, ilçenin simgesi haline geldi. İki adet 1.50 metrelik rampa ve 4.50 metre sahanlıktan oluşan yapı, Başakşehir’in sembolü haline geldi. Yükseltilmiş yaya geçitleri yaya geçişlerini sağlarken, aynı zamanda da yaya yolunun görünürlüğünü arttırarak, araçların yavaşlamasını sağlıyor. Böylece oluşabilecek kazalar için de tedbir alınabilinecek.

Belediye yaptığı yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarında engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak içinde alternatif çözümler üretiyor. Başak Mahallesi’nde yer alan Kalamış engelli rampası bu çalışmanın en güzel örneklerinden. Engellilerin rahatlıkla ulaşabilmesi için rampa eğiminin uluslar arası standartlara göre en fazla % 6-8 aralığında olması gerekiyor. Ertuğrul Gazi Caddesi’ndeki otopark ile Kalamış sitesine inen rampanın mevcut yüksekliğinin 3.5 metre olması göz önüne alındı. Projelendirilen çalışma, mevcut alana % 8 eğimden hesap yapılarak yaklaşık 40 metrelik merdivenli bir rampa inşa edildi.  Yine estetik görünümüz ile göz dolduran Şair Zihni Caddesi’nden, Sular Vadisi’ne ulaşımı kolaylaştıran merdiven de Fen İşleri Müdürlüğünün hayata geçirdiği alternatif çalışmalardan.
 
Fen İşleri Müdürlüğü ayrıca Bahçeşehir 2. Kısım mahallesi Boğazköy Mevkii Zümrüt Sokak’ta yol yapımına uygun olmayan site duvarına, evlerin temeline zarar verme riski taşıyan yol yapımı için farklı bir alternatif üretildi. Müdürlük, risk oluşturan alana öncelikle fore kazık sistemi uygulayarak, üzerine varolan perdeye destek perdesi yaparak destekledi. Sonrasında parke ile kaplanan yol Başakşehir’deki örnek çalışmalar arasında.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35