banner32

Bakterilerle Mücadele Devam Ediyor.

Başakşehir Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisindeki işyeri sahipleri ve çalışanlarına düzenlediği gıda ve hijyen seminerleri devam ediyor.

Bakterilerle Mücadele Devam Ediyor.
Şahintepe Bilgievi’nde gerçekleşen seminerde gıda sektöründe hijyenin “neden, nasıl, ne zaman,” yapılması gerektiği konuşularak insan sağlığının önemi bir kez daha vurgulandı.

Hijyen kontrolleri periyodik olarak yapılıyor

Uzun süredir devam eden söyleşilerde katılımdan çok memnun olduğu belirten Gıda ve Hijyen Uzmanı Merve Akhan; İnteraktif bir şekilde sürdürdüğümüz eğitimlerde katılımcıların ilgisi çok yoğun. İşyeri sahibi katılamadığı takdirde çalışanlarını mutlaka gönderiyor. Biz kontrollerimiz periyodik olarak zaten sürdürüyoruz ancak burada öğrenilenlerin de faydasının büyük olduğunu düşünüyorum.

Yaptığımız denetimlerde genellikle ürün ayrımıyla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Bunun dışında bariz olarak alt yapıyla ilgili sıkıntılar olabiliyor. Biz denetim esnasında hem görsel olarak kontrol yapıyoruz hem de işletmenin ortam havasından, alet ekipman yüzeyinden çalışan personelin elinden örnek alıyoruz.
Yapılan denetimleri eğitimlerin uygulamalı şekli olarak değerlendiren Uzman Akhan; bir aksaklık varsa neden olmaması gerektiği, nasıl çözülebileceği tespit ediliyor ve bir sonraki denetimde iyileşme görmek çok mutlu ediyor dedi.

Vatandaşlar eğitimlerden çok memnun

İşveren olarak eğitimlere katılan Kadiri Selindere; bu tür etkinliklerin daha da arttırılmasını talep ediyoruz. Benim dışımda personelleriminde gelip burada eğitim almasına imkan sağlıyorum. Belediye Başkanımız Mevlüt Uysala’da ayrıca teşekkür etmek istiyorum dedi.

Ekmek fırını sahibi olan Temel Cemal ise sorumluluğunun büyük olduğunu söyleyerek, insanların temel gıdası ve en çok tüketilen ekmeği üretiyoruz bu yüzden bahsedilen konular çok hassas. Eksiklerimiz tabiî ki var ancak bu eğitimler sayesinde en aza indireceğiz dedi.

Program sonunda sertifikalarını alan katılımcılar eğitimde gıdalardan gelen tehlikelerden, güvenli gıda temin, muhafaza ve depolanmasına, gıdaların pişirilmesinden ekipman ve personelin hijyenine kadar bütün konuları uygulamalı olarak öğrenmiş oldu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35