banner25

Bakanlıktan Başakşehir'e Büyük Onur

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başakşehir Belediyesinin geçmişten bugüne yaptığı çalışmaları değerlendirerek Belediyenin etkin çalışmaları sebebiyle memnuniyetini belirten resmi yazı göndererek Başakşehir Belediyesini onurlandırdı.

Bakanlıktan Başakşehir'e Büyük Onur
İlgili yazıda 2009 yılından bugüne kadar yapılan çalışmaları takip eden Bakanlık : "Yıllar itibariyle atık pil toplama oranlarının artış gösterdiği görülmüş, belediyenizce atık pil toplama oranlarının artışına yönelik gerek Taşınabilir Pil üreticileri ve ihracatçıları ile gerekse ferdi yürütülen çalışmalar Bakanlığımızca memnuniyetle karşılanmıştır" diyerek yazıda yürütülen çalışmaların diğer belediyelere örnek teşkil etmesi açısından devamlılığının sağlanmasına vurgu yapıldı.

Pillerin toplanması neden önemli?

Civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilen pillerin, insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğu biliniyor. Metallerin toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışmasının sudaki ekosistemi bozacağından hemen önlem alınmazsa Dünyanın geri dönüşü olmayan bir yok oluş sürecinin yaşanacağı bilim adamlarınca ifade ediliyor.

Türkiye’de hergün 7-8 ton pil çöpe gidiyor

Dünyada doğal kaynakların ve madenlerin tüketimi bugünkü hızında sürerse 50 yıl içinde insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılamak için yepyeni iki gezegene daha ihtiyaç duyulacağı bilimsel verilerle açıklanıyor. Kimyasal atıkların toprağa ve suya karışmasının; tedavisi imkansız hastalıklara, yaşanılabilir alanların kısıtlanmasına, dünyayı ve insanoğlunu tamamen çaresiz bırakmasına neden olabileceği belirtiliyor. Başakşehir Belediyesi, atık pillerin değerlendirilmesinin önemini anlatmak için hazırladığı broşürlerle geri kazanım için faydalı bilgiler veriyor bu verilere göre Türkiye’de hergün 7-8 ton pil çöpe gidiyor.

Başakşehir Belediyesi; çevre faktörüne, kent temizliğine önem veriyor

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hacı Dursun Ağaç:" İlçede atık pillerin toplanması için Başakşehir Belediyesi TAP ile 29.06.2009 tarihinde protokol imzaladı ve Protokol ile birlikte çalışmalara başlandı. 70 adet Atık pil bidonu ve atık pil kutularının dağıtımı yapıldı. Bilinçlendirme kapsamında bez afişler hazırlandı. TAP ın 2010 yılında İBB ile ortak hazırladığı En fazla Atık pil toplayan ilköğretim okulu yarışmasına katıldık. Bakanlık tarafından çalışmalarımızın takip edilmesi, ilçemizin çalışmalarının örnek gösterilmesi bizi daha da teşvik ediyor. Atık pillerin toplanması ve doğaya atılmalarının engellenmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Başakşehir Belediyesi her zaman çevre faktörüne, kent temizliğinde örnek olacak" diye konuştu.

Yıllara göre dağıtılan atık pil bidonları
ATIK PİL BİDON SAYILARI

2009
32
Adet
2010
80
Adet
2011
302
Adet
2012
352
Adet

Yıllara Göre Toplanan Atık Pil Miktarları
ATIK PİL MİKTARLARI

2009
250
2010
1777
2011
1450
Toplam:
3477 Kg
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35