banner25

Bakan Kaya’dan çocuklara eğitim dönemi hediyesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığa bağlı kurumlarda kalan çocuklarla Başakşehir Şamlar Tabiat Parkı’nda bir araya geldi. Çocuklarla birlikte kahvaltı yapan, bisiklet süren, ok atan Bakan Kaya, “Yetiştirme yurtları, bu ay itibarıyla tamamen dönüştürüldü. Yeni dönüştürdüğümüz sistemde, 5-6-7 çocuğumuz bir evde, ev tipi modelde daha özel bir bakım alıyorlar" dedi

Bakan Kaya’dan çocuklara eğitim dönemi hediyesi
 Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurdunda kalan çocuklar için motivasyon amaçlı düzenlenen etkinliğe Başakşehir’deki 16 çocuk evinden 65 çocuk, Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi, Şeyh Zait Çocuk Evleri Sitesi, Halkalı Çocuk Evleri Sitesi ve Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi’nden olmak üzere toplam 120 çocuk katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Başakşehir Belediyesi’nin Şamlar Tabiat Parkı’nda ev sahipliğini yaptığı etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Selim Çelenk, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Gülgölül, Yasin Kartoğlu, Murat Şahin ve Nurettin Ertemel katıldı.

 

Çocuklarla beraber önce kahvaltı yapan Bakan Kaya, daha sonra Başkan Uysal ve beraberindeki heyetle birlikte bir süre yürüyüş yaparak bisikletlerin bulunduğu alana gitti. Çocuklarla beraber bisiklet süren Bakan Kaya ve Başkan Uysal daha sonra ok atışı, ata binme, boccia gibi çeşitli organizasyonların bulunduğu bölüme geçti. Etkinlik için kurulan stantları tek tek ziyaret eden Bakan Kaya çocuklarla birlikte oyunlara katıldı ve çocuklarla yakından ilgilendi.

 

BAKAN KAYA, BAŞKAN UYSAL’A TEŞEKKÜR ETTİ


Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kaya, organizasyona ev sahipliği yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a teşekkür etti.


Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya 2017-2018 eğitim yılının öncesinde hafta sonunu, Bakanlığa bağlı evlerde kalan çocuklarla birlikte geçirmek istediklerini belirterek, "Burada güzel bir ormanda çocuklarımızla etkinlik yapmak için sabah kahvaltısıyla burada başladık. Çocuklarımızla birlikte kahvaltı yaptık, sohbet ettik, bisiklete bindik. Ok attık, boccia oynadık, ata bindi çocuklarımız. Keyifli bir gün geçirdik, geçireceğiz." diye konuştu.

 

“YETİŞTİRME YURTLARINDAN EV MODELİNE GEÇİLDİ”


Çocuk yetiştirme yurdu modelinden ev modeline geçildiğini açıklayan Kaya, “Yetiştirme yurtları, bu ay itibarıyla tamamen dönüştürüldü. Yeni dönüştürdüğümüz sistemde, 5-6-7 çocuğumuz bir evde, ev tipi modelde daha özel bir bakım alıyorlar. Ya evlerdeler ya da çocuk evleri sitesi dediğimiz gene sıcak yemekleri mutfaklarında piştiği, alışverişlerini kendileri yaptığı ve daha özel ilgi gördükleri evlerde yaşıyorlar. Çocuklarımız geleceğimiz, bütün hizmetlerimizi çocuklarımızın üstün yararı üzerine kuruyoruz. Sadece onların akademik başarılarıyla ilgilenmiyoruz, aynı zaman da milli-manevi duyguları taşımalarını istiyoruz. Onların bir spor dalıyla ilgilenmelerini istiyoruz. En büyük hizmetleri çocuklarımız için yapmaya devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da öyle olacak” şeklinde konuştu.

 

“BAŞARILI ÇOCUKLARI ÖDÜLLENDİRİYORUZ”

 

Bakan Kaya, bakanlığa bağlı evlerde kalan başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini ve ödüllendirmeye devam edeceklerini belirterek, "Bugün de ders yılı başında böyle motivasyon amaçlı bir gün organize etik. Aynı zamanda LYS'de başarı göstermiş öğrencilerimizi Saraybosna yurt dışı gezisine götürdük. Yine çocuk evleri sitelerimizde kalan çocuklarımızdan başarılı olanlara ödüller gelecek. Onların hem akademik başarılarını önemsiyoruz hem de iyi birer insan olmaları için, milli-manevi değerleri taşıyacak bireyler olmaları için tüm gayretimizi sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Programa oğlu Akif ile birlikte gelen Bakan Kaya, 120 çocuk arasında 16 Eylül doğumlu çocukların doğum gününü kutladı. Çocuklarla birlikte yaşgünü mumlarını üfleyen Kaya, pastaları bizzat keserek çocuklara ikram etti.

 

Fatma Betül Sayan Kaya, Başkan Uysal ile birlikte piknik alanından ayrılırken, çocuklar mangal partisinin ardından evlerine döndü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35