banner29

Aşk-ı Memnu Başakşehir’de

Başakşehir, yaz aylarının en görkemli etkinliğine sahne olacak. 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nin büyük ilgi göreceği eserlerinden biri olan Aşk-ı Memnu, 19 Temmuz’da Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Aşk-ı Memnu Başakşehir’de
Operanın en tutkulu eserleri arasında yer alan Aşk-ı Memnu, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nden Murat Göksu tarafından sahnelenecek. Aşk, evlilik, ihtiras, ihanet temalarının çevresinde gelişen hikaye, ünlü aryalarıyla da beğeni topluyor. Eserin dekorları Çağda Çitkaya kostümleri ise Nursun Ünlü’ye ait. Koro, Caner Ruhselman, ışık tasarımcılığı da Mustafa Eski tarafından üstlenildi.
3 . Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 7- 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival Nevra Nergiz Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılından bu yana düzenleniyor. Son yıllarda bütün dünya sahnelerinde daha geniş kitlelere ulaşabilmek ve opera severlerin ilgisini çekebilmek için, konser formatında opera müziği sergilenen etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 1.219 koltuk kapasiteli ve İstanbul'un en büyük sahnelerinden birisi olan BKSM'de ünlü opera bambaşka bir güzelliğe bürünecek.

Her zaman büyük ilgi gördü

Aşk-ı Memnu isimli eser birçok kez sahnelendi ve seyircisi tarafından her zaman büyük ilgi gördü. Televizyonda yayınlanan bölümleri izlenme rekorları kırdı. Eser, 19. yüzyılın sonunda yaşayan zengin ve aylak bir toplumsal sınıfın yaşam biçimini, Türk aile yapısının batılı yaşam biçimi özentisi içinde çözülmesini ve ortaya çıkan meseleleri anlatıyor. Eserde ayrıca yeniden şekillenen dünya görüşleri ve sağlıksız ilişkilere de yer veriliyor.
Eserin ayrıntılı konusu ise şöyle:
Oldukça zengin olan Adnan bey, eşinin intihar etmesi üzerine kendinden otuz yaş küçük Bihter ile evlenir. Bihter’in annesi Firdevs hanım da zenginliği nedeniyle Adnan beye ilgi duymaktadır. Bihter, evdeki herkese uyum sağlamaya çalışırsa da bunu başaramaz. Adnan beyin çapkın yeğeni Behlül, Bihter'i baştan çıkarmaya çalışacak ve işler gittikçe karışacaktır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35