banner32

Ardahanlı Anneler, Boğaz’a hayran kaldı

Ardahan’da yaşayan ve İstanbul’u hiç görmemiş 40 Anne, İstanbul Boğazını tekneyle gezdi. “Anneler buluşuyor” projesi kapsamında Ardahan Göle merkezi ve köylerinden İstanbul’a gelen Anneler, Başakşehirli annelerin ev sahipliğinde ilçeyi ve İstanbul’u gezdi. Üç gün süren ziyarete katılan Annelerin pek çoğu, Ardahan İli dışına çıkmamış kadınlardan oluşuyor.

Ardahanlı Anneler, Boğaz’a hayran kaldı
Türkülü, halaylı Boğaz turu

Ardahan Kadın Evi Derneği tarafından projelendirilen Basaksehir Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı, ve Ensar Koleji tarafından desteklenen proje kapsamında İstanbul’da bulunan anneler, gezilerin üçüncü ve son gününde İstanbul boğazını tekneyle gezdi.

Beyleybeyi’nde sabah kahvaltısı yapan grup, Beylerbeyi Sarayını da gezdi. Beylerbeyi iskelesinden tekneyle Boğaz gezisine katılan Anneler, İstanbul’un güzelliklerini denizden görmenin mutluluğunu yaşadı. Rehber eşliğinde gerçekleşen turda, tarihi mekanlarla ilgili bilgiler alan, bol bol fotoğraf çeken anneler Bozaz’a hayran kaldı. Öğle yemeğini de teknede yiyen grup, Boğaz'ın keyfini türküler söyleyerek, halaylar çekerek çıkarttı. Gezinin ikinci ayağında ise Emirgan'ı ve Emirgan korusunu gezen hanımlar, akşam yemeğini Sarıköşk'de yiyerek geziyi tamamladı. Gezi programı dahilinde İstanbul Akvaryum, 1453 Panorama Müzesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami gibi tarihi ve turistik yerleri gezen anneler, 29.04.2013 Pazartesi günü memleketlerine dönecek.

Unutulmaz anılarla memleketimize döneceğiz

Farklı illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık ve dayanışma duygularını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen projeye katılan anneler, düşüncelerini şu şekilde dile getirdi.

Bağdagül Demir: Çok güzel geçti. Bizleri İstanbul’a getirenlerden Allah (C.C) razı olsun. Boğaz ve İstanbul çok güzel.

İsminaz Karabayır: Bey’im 28 sene önce rahmetli oldu. Çocuklarımı büyüttüm, evlendirdim. İmkanımız olmadığı için buralara gelemedik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hiç görmediğimiz, bilmediğimiz yerleri gördük. Sizlerle tanıştık ve çok memnun olduk. Boğaz çok çok güzel.

Hatice Çelik: Gezi çok güzel geçiyor. Emeği geçenlere minnet borçluyuz. Üç günde İstanbul’un her yerini gezdik. Unutulmaz anılarla memleketimize döneceğiz.

Elif Gül:
Gezi muhteşem geçiyor. Bu kadar çok yeri bu kadar kısa sürede gezebileceğim aklıma gelmezdi. İyi ki gelmişim. Çok dinlendim ve mutlu oldum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35