banner29

Anaokullu Miniklerden Sahipsiz Hayvanlara Ziyaret

Başakşehirli anaokulu öğrencileri, ‘4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla, Başakşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Öğretmenleri ile birlikte rehabilitasyon merkezini gezen miniklere, görevliler tarafından bilgi verildi.

Anaokullu Miniklerden Sahipsiz Hayvanlara Ziyaret
Kayabaşı Mevkii’ndeki merkezi ziyaret eden minikler, kedi ve köpekleri ilgiyle izlerken, Veteriner Hekim Ferdi Algur’a da çeşitli sorular sorarak, hayvan sevgisi ve veteriner hekimliği hakkında bilgi aldılar.

“Amacımız çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak”
Hayvanlar günüyle ilgili gezi düzenleyen Sidelya Anaokulu öğretmenlerinden Yasemin Yıldız, hayvanları koruma günü dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyaret öncesinde çocuklarla sohbet ettiklerini belirterek, merkezde de öğretilenlerin pekiştirildiğini söyledi.

Sidelya Anaokulu Öğretmeni Nurcan Yalçın Özdemir ise, hayvanları koruma haftası olduğu için dışarıda yaşayan hayvanların nasıl barındığını, nasıl korunduğunu, veterinerlerin onlarla ilgilendiğini göstermek istediklerini belirterek, “Okulumuzda hayvanlarla alakalı faaliyetler yapıyoruz. Etkinlikler düzenliyoruz. Hayvanları sevdirmeye çalışıyoruz. Çocukların hayvanlardan korkmaları ve onların canını yakmasını istemiyoruz. Bunun için onların bu hayvanları daha yakından görmelerini istedik. Sokaktaki hayvanların da toplandığını ve burada hayvanlara nasıl davranıldığını görmeleri için getirdik. Elimizden geldiğince aydınlatmaya ve hayvanları daha yakından tanıyıp sevmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Başakşehir Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ön yargılarımı değiştirdi”
Yolda bulduğu yaralı bir köpeğin tedavisi için Başakşehir Sahipsiz Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen hayvan sever Yeliz Gül de sahipsiz hayvanların getirildiği barınaklar hakkında duyduklarından dolayı önyargılı olduğunu belirterek, Başakşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik bu merkezi görünce çok beğendiğini, buranın tüm belediyelere örnek olmasını istediğini söyledi.

İşyerinin önünde yaralı bulduğu pitbull cinsi köpeğin adını Lokum koyan ve ilk tedavisini yaptıran Gül, şöyle konuştu:

“İlk kez bir barınağa geliyorum. Duyduklarımdan dolayı açıkçası hiç gelmek istemiyordum. Barınaklarda durumun çok kötü olduğunu duymuştum. Bir kafeste 15-20 hayvanın bırakıldığını, iyi şartlarda bakılmadığını duymuştum. Ama buraya gelince gördüm ki böyle bir durum yok. Temiz ve iyi bir ortamları var. Hasta köpekleri, sahipli köpekleri ayrı ayrı tutuyorlar. İki üç taneden fazla hayvan bir kafeste durmuyor. Gayet iyi ve temiz şartlarda bakılıyor.”

Başakşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi
Hayvanseverlerin memnuniyet ve güvenini kazanan, çevre duyarlılığı ile başarılı çalışmalar yapan Başakşehir Belediyesi; 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmeliğine uygun koşul ve imkanları sağlamak adına sahipli ve sahipsiz hayvanlar için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalardan biri olan Başakşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitayon Merkezi 2010 yılında hizmete girdi. Binanın içinde 1 ameliyathane, 1 hazırlık odası, 1 mutfak, 2 adet tuvalet ve 1 banyo bulunuyor. Bu merkezde, sokak hayvanlarının tedavisi, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi, sahibi olmayanların tedavisi, aşılarının yapılması ve diğer tüm işlemlerin takibi yapılıyor. Binanın içinde 1 veteriner hekim, 1 veteriner teknisyeni, 2 işçi ve 1 bekçi görev yapıyor.

Bir karışıklığa sebebiyet vermemesi ve çalışmaların şeffaf bir şekilde takip edilebilir olması açısından rehabilitasyon merkezine getirilen hayvanların nereden getirildiği ve ne tür bir işleme tabi tutulduğu da kayıt altına alınıyor. Tür, ırk, cinsiyet, eşkal gibi hayvana ait bilgilerin yanı sıra, varsa sahip bilgileri veya sahiplendirilmesi ile ilgili dosya da tutuluyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35