banner25

Aile okulu seminerleri devam ediyor

Başakşehir Belediyesi, Ocak ayı kültür-sanat etkinlikleri; Başakşehir Aile Okulu seminerleri, toplumda uyum ve iletişimin deforme olmasının sosyal sorunlara yol açtığına dikkat çeken Yazar Sema Maraşlı söyleşisi ile devam etti.

Aile okulu seminerleri devam ediyor
Başakşehir Kültür Merkezinde düzenlen “Kadın-Erkek (İletişim Farklılıkları)” konulu söyleşide Başakşehirlilerle buluşan Maraşlı, “Erkeğin hayata bakışı serttir. Kadınlarsa duygusaldır” dedi.

Kadın erkekleşmemeli

Yazar Sema Maraşlı kadınların günümüzde erkekleştiğinin altını çizerek “Evlilik üzerinde medyanın oyunlarına dikkat etmek gerekir. Kadınlar eğer duygusal bir boşluktaysa ve çok fazla dizi izliyorsa, o dizideki aşklardan, kadın üstünlüğünden etkileniyor demektir. Dizilerdeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedik ve kendini beğenmiş bir roldeler. Bu izlenimler, kadınları yanlış yönlendiriyor. Bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. Kadınlar hiçbir zaman edasını kaybetmemelidir. Hz. Muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir. Allah’ın kurduğu sistemde her şey zıddıyla vardır” dedi.

Kadın teslimiyetçidir

“Erkek ve kadın doğuştan farklı yaratılmıştır. Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekler ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratılmıştır. Erkeğin hayata bakışı serttir, kadınlarsa duygusaldır”

Erkeğin üstünlüğü var

Aile yapısında en büyük bozulmanın kadının erkek gibi davranması olduğunu savunan Maraşlı, yeni neslin evliliklerin zor olacağını da dile getirerek şunları kaydetti.

“Kadınlar, kız çocuklarını eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir. Kuran-ı Kerim’de evin reisinin erkek olduğu bildirilir” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35