banner32

91 Kedi için belediye seferber oldu

Altınşehir’de bir vatandaşın evinde olumsuz şartlarda yaşayan 91 kedi, Başakşehir Belediyesi ekiplerince koruma altına alındı. Evde 6 ölü kedi bulundu.

91 Kedi için belediye seferber oldu
Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine, Altınşehir’de Mukaddes Toker adlı bir vatandaşa ait eve giderek, olumsuz koşullar altında yaşamaya zorlanan 91 adet kediyi kurtardı. Ekipler, evde 6 kediyi de ölü olarak buldu. Kediler daha sonra hiçbirine zarar verilmeden güvenli bir şekilde, belediyeye ait ‘Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

91 Kedi artık daha hijyenik yerlerde yaşayacak
Kedilere güvenli bir şekilde barınma imkanı sağlanan merkezde, hayvanlar, veteriner hekimler tarafından tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrollerde kedilerin hepsinde çeşitli enfeksiyonlar tespit edildi. Kedilerden 29’unun ileri derecede hasta olduğu, 62 tanesinin ise yine ciddi hastalık belirtileri taşıdığı tespit edildi. Söz konusu hayvanlardan teşhise yönelik laboratuar testleri yapmak üzere numuneler de alındı.

Başakşehir Belediyesi hayvanları doğal ortamlarında koruyor
Başakşehir Belediyesi, tüm sene boyunca ilçede yaşayan yabani ve sokak hayvanlarının korunması için, sistemli bir çalışma yürütüyor. Belediye Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, sokak hayvanlarının toplanması, kısırlaştırılması, tedavisi ve rehabilitasyon hizmetleri, belirli periyotlarla aşılanması, küpelenmesi, kayıt altına alınması, sahiplendirilmesi, sahiplendirilemeyenlerinse alındıkları yere bırakılması gibi işlemler yapılıyor. Merkez, soğuk kış günlerinde ilçenin bazı yerlerine hayvanların aç kalmaması için yiyecek de bırakıyor.

Hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre hayvanlardan insanlara bulaşan yaklaşık 250 hastalık bulunuyor. Bunların 50’si Türkiye’de görülüyor. Türkiye’de de rastlanan ve hayvanlardan insanlara bulaşan bazı hastalıklar ile etkileri şunlar:
Salmonellosis: Kanatlı, domuz, sığır, at, köpek, kedi, vahşi hayvanlar ve kuşların dışkısıyla kontamine olmuş pişmemiş gıdaların sindirimi ile bulaşan hastalık insanda deri ve mukozalarda yaygın ülser ve ateşle seyrediyor ve bulaşıcı.
Toxoplasmosis: Kedilerin dışkılarında bulunan parazit yumurtalarından bulaşan hastalık kadınlarda erken doğuma neden olabiliyor.
İnfluenza (Grip): Domuz, fare, köpek ve kuşlardan direkt temasla insana geçen hastalık, halsizlik, ateş, öksürük, nezle ve başağrısına neden olur. Salgın şeklinde seyredebilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35