banner32

Özeren'den Mevlüt Uysal' a uyarı !...

Başakşehir belediyesine ait araç ve personelin AKP’nin seçim kampanyasında görevlendirilmesine tepki gösteren CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren basın açıklaması yaptı.

Özeren'den Mevlüt Uysal' a uyarı !...

Belediye imkanları ile seçim çalışması diğer partileri kızdırdı 

07 Mart, saat 13:30’da AKP’nin broşür ve promosyonlarının paketlenerek mahallelere dağıtımının yapıldığı Başakşehir Vadi Center AVM otoparkına gelen Özeren’e ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve adaylar eşlik etti.

İlçe Başkanı Özeren açıklamasında: “Burada üç gündür süren bir faaliyet var. Belediyenin araçları ve çalışanları AKP’nin seçim kampanyasında kullanılıyor. Halkın vergileriyle AKP’nin propagandası yapılıyor. Bunu ilk günden basın ve kamuoyunun gündemine taşımamıza rağmen Belediye başkanının tutumunda bir değişiklik olmadı. Bu yapılanlar kanunda suç olarak tanımlanmasına rağmen bu tutumda ısrar edildi. Bu nedenle bugün buraya geldik. Gördük ki; olayın boyutu büyümüş. Çoğunluğu lise öğrencisi olan 160 broşür dağıtmak üzere işe alınmış. Oysa 298 sayılı kanuna göre seçmen yaşının altında olanlara propaganda broşürü dağıttırılması yasaktır. Belediye başkanı ve sorumlular hakkında şikayette bulunmak üzere birazdan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gideceğiz. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız.” Sözlerine yer verdi. Açıklamadan sonra Başakşehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giden Özeren ve CHP’liler şikayet dilekçesini İlçe Seçim Müdürüne teslim etti.

İşte basın açıklamasının tam metni:

BASIN AÇIKLAMASI (07.03.2014)

04.03.2014 akşamı, Başakşehir Vadi Center AVM’nin altında bulunan ve ana taşınmazdaki işyeri maliklerinin ortak alanı olan otopark ve depo alanı Başakşehir Belediyesi çalışanlarınca işgal edilerek, içerisinde;

1- Üzerinde AKP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt UYSAL’ın görseli bulunan, saksı içerisinde süs bitkisi,

2- AKP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt UYSAL’ın partisi tarafından hazırlanmış propaganda broşürü,

3- Başakşehir Belediyesince hazırlanmış tanıtım broşürü,

bulunan propaganda/promosyon paketi hazırlanmıştır.

Hazırlanan bu paketler, belediyeye ait nakliye araçları da kullanılmak suretiyle mahallelere sevkedilmiştir.

05.03.2014 sabahı ve devam eden günlerde sözkonusu propaganda/promosyon paketleri belediye işçileri tarafından vatandaşlara dağıtılmıştır.

298 Sayılı Yasanın 62. maddesi uyarınca Belediyelerin memur ve hizmetlileri, el ilanı niteliğindeki basılı malzemeyi dağıtamazlar. Yine aynı yasanın 63. Maddesi uyarınca, belediyelerin “siyasi partilere veya adaylara her ne nam ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmaları, memur ve hizmetlileriyle her türlü araç ve gereç ve imkanlarını siyasi bir partinin veya adayın emrinde veya her hangi bir siyasi faaliyette çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmaları, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadiyle her türlü yayınlarda bulunmaları yasaktır.”

Başakşehir Belediye Başkanı ve yetkililerinin bu tutumu yasanın açıkça çiğnenmesinin yanısıra vatandaşların vergileri ile oluşan kamu kaynaklarının bir siyasi partiye kullandırılması sebebiyle siyasi etik kurallarının da yok sayılmasıdır.

Yasanın emredici hükümlerini ve siyasi etik kurallarını açıkça çiğneyen Başakşehir Belediye Başkanı ve yetkililerini kınadığımızı, haklarında yetkili mercilere şikayette bulunacağımızı, basın ve kamuoyunun bilgi ve takdirine saygılarımızla sunarız.

 
CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35