banner29

Metromuz hayırlı olsun

Yıllardır açılacağı söylenen Bağcılar (Kirazlı) Başakşehir metro hattı nihayetinde hizmete girdi. Özellikle Metro’nun Başakşehir kısmındaki bölümü Moskova metrosu gibi yerin yüzlerce metre altında olması görenlerin ülkesi ile gurur duymasını sağladı.

Metromuz hayırlı olsun
Avrupa Yakası'nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan Otogar-Bağcılar-Başakşehir Hattı’nın Başakşehir-Kirazlı hattı hizmete açıldı.

Başakşehir Times Haber Merkezi 

Resmi açılıştan önce  Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve beraberindeki mütevazi bir kalabalığın Başakşehir Metro kentten metroya binip Kirazlı’ ya kadar yolculuk  yaparak  test sürüşü yapmaları başkan Uysal’ı  çok mutlu etti. Başakşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal  Avrupa Yakası’nı en fazla rahatlatacak olan metro hattının Başakşehir-Kirazlı hattı olacağını söyledi.

Mevlüt Uysal 9 duraktan oluşan kısmın ilk yolcuları içindeydi

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve küçük bir kalabalık Başakşehir Metrokent İstasyonun da metroya binerek 9 duraktan oluşan Bağcılar Kiraz’lı ya kadar yolculuk yaparak geri döndüler. Her istasyonun farklı renklerle oluşturulduğu duraklarda yürüyen merdivenler, engelli asansörler, ve rengarenk tablolar adeta bir sergideymişsiniz gibi izlenim veriyor.  

Başkan , Uysal Başakşehir en problemi ilçeydi

Avrupa Yakası’nı en fazla rahatlatacak metro burası olacaktır” diyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Başakşehir, İstanbul’un en problemli ilçesi konumundaydı. Bununda sebebi ilçe nüfusumuzun hem sanayi bakımından hem de vatandaş bakımından kalabalık olmasıydı.

Toplu taşıma araçları buralarda yeteri kadar olmayınca insanlar şahsi araçlarıyla seyahat ediyordu. Bu metro hattı sayesinde hem Başakşehirli vatandaşlarımız hem de diğer ilçelerimizde ki vatandaşlarımız gidecekleri yere daha hızlı, güvenilir ve rahat bir şekilde gidecekler” dedi.

En güzel metro bu hat oldu

Metro bakımından İstanbul’un en güzel metrolarından birine sahip olduklarını söyleyen Başkan Uysal, “Şu anda en son yapılan metro en modern yapılan metrodur. 1 milyon 100 bin dolara mal oldu. Başakşehir’den metroya binen birisi çok rahatlıkla Taksim’e veya Tuzla’ya kadar rahatlıkla seyahat edebilecek” diye konuştu.

Vatandaşlar ne dedi ?

Metro hattı açılır açılmaz yolculuğa başlayan vatandaşlardan Gülsüm Onay, “Metronun Başakşehir’e kadar gelmesine çok memnun olduk. Hamile olduğum içinde otobüse binmek yerine tramvaya biniyordum. Şimdi de metroya bineceğim. Bu yüzden sayın başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

15 senedir Başakşehir’de ikamet ettiğini 4-5 senedir de metronun açılmasını beklediğini dile getiren Selamettin Arslan da, Başakşehir’in sanayi bölgesi olduğu için metro hattı ile işçilerin çok rahat edeceğini söyledi.

Başakşehir Times Gazetesi ekibi Zeytinburnu Başakşehir yolculuğu yaptı

Başakşehir Times Gazetesi ekibi uygulamalı olarak Zeytinburnu –Başakşehir  hattında yolculuk yaptı.Zeytinburnu  Metro’dan ilk önce otogar’aidaha sonra Otogar’dan Bağcılar Kirazlı’ya,Kirazlı’ dan da iki üç kat yerin dibinden üstüne çıkarak bu seferde Kirazlı- Başakşehir yolculuğu yaptık. Bir başka ekibimiz de Zeytinburnu’nda metroya binip Yenibosna’ya oradan da Başakşehir otobüsüne bindi. Metro’nun serin ve biraz daha rahat olmasının dışında otobüs ile yolculuk yapan ekibimiz 5.Etaba daha erken gelmiş oldu. Metro’nun hız yönünde yolculara avantaj sağlayacağı ifade edilmesine karşılık metro’nun açıldığı ilk gün yaptığımız canlı uygulamada süre olarak Başakşehir Metrokent durağını kullanacak yolculara çok şey sağlamadığını kendi uygulamamız ile tespit ettik. Seferler yerleşince sürenin daha aşağı inip inmeyeceği ancak o zaman ortaya çıkar.

Başakşehir - Kirazlı Hattı’nın durakları ise şöyle:

“Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı.”

Kaynak :İstabul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35