banner32

Mehmet Akif'e saygısızlık yapıldı

Mehmet Akif hayatı boyunca randevularına sadık ve zamanında gitmesi ile tanınan bir islam alimi ve şair. Bugün Başakşehir Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Medeniyetler ittifakı esntitüsü 'nün ortaklaşa yaptığı Uluslar arası sempozyum'a Belediye başkanı Uysal tam 45 dakika geç gedi...

Mehmet Akif'e saygısızlık yapıldı
Akif bu saygısızlığı görseydi en basit tarafından bu saygısızlığı yapan hiçbir kimse ile artık konuşmazdı

Saat 20.00 de Çınar Koleji kongre merkezinde başalanacağı ifade edilen Akif meali Uluslararası Sempozyumuna Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal tam 45 dakika geç gelerek Akif'in ruhunu sızlattı.

Akif randevularına çok sadıktı 

Merhum bir gün bir arkadaşı ile Sirkeci'de buluşmak üzere randevulaşırlar. O günde hava muhalefeti olduğu için vapur seferleri iptal edilmiştir. Asya yakasında bulunan Akif randevusuna yetişmek adına ciddi meşakatlere katlanıp başka yollardan Sirkeciye gelir ve arkadaşını bekler. Gelemeyeceğinden emin olduktan sonra yine bir çok meşakat ile evine gider ve başın sağ olsun der. Arkadaşı bu da nereden çıktı der. Akif'in cevanı manidardır. Senle randevumuz vardı. Gelmedin bana göre ancak o evde bir ölü olursa randevuya gidilmeyebilir sende randevuna gelmediğine göre bir yakının vefat etmiştir. Diyerek sana başsağlığına geldim,der.Arkadaşı da Vapur seferleri iptal edildiği için gelmedim der demez Akif bu duruma sinirlenir ve bir daha o arkadaşı ile konuşmadığı ifade edilir.

Bu kadar da olmaz

Saat 20.00 de başlanacak denilen programa başkan Uysal tam 45 dakika geç geliyor. Eğer ev sahibi iseniz yüzlerce vatandaştan önce gelip yerinizi alacaksınız. Bu yetmezmiş gibi başkan salona girdiği zaman protokolde Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca,Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi rekötürü ve bir çok bilim adamı vardı. Başkan Mevlüt Uysal tokalaşıp hoşgeldiniz demeden gidip yerine orurdu. Bu durumu gören Rektör Bey yerinden kalkıp başkana hoşgeldiniz,dedi. Başkan 45 dakika geç geldiği halde misafirlerden özür dilemedi.

Bu yetmezmiş gibi Akif'in Kur'an meali için bilim adamlarını dinlemeye gelen vatandaşlara Mevlüt Uysal dakikalarca Belediyenin reklamını yaptı. Rektör ve medeniyetler itifakı enstitü müdürü de üniversilerinin reklamını yapmaya kalkınca saat 22.00 olduğu halde halen asıl konuya geçilmemiş olması ayıp olarak organizatörlere yeter.

Başakşehir Times Gazetesi olarak biz de programı izlemeye gitmiştik ancak ilgililer Akif'e hakaret edercesine katılımcıların sabırlarını zorladılar. Biz dahil bir çok kişi  programı terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35