banner29

İSMEK, 228. şubesini Başakşehir'de açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'ndan (İSMEK) çok sayıda insanın faydalandığını belirterek, ''Burada geleneksel sanatlarımız tekrar gündeme geldi.…

İSMEK, 228. şubesini Başakşehir'de açtı
Bir çok modern alanda da burada insanlar eğitiliyor'' dedi. 

İSMEK'in 228. şubesi olan Başakşehir 5. Etap Kurs Merkezi, törenle açıldı. 
Törende konuşan Topbaş, İstanbul için yapılan bütün işlerin gelecek nesillerin huzuru için olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İSMEK'in mimarı olduğunu hatırlattı. 

Topbaş, ''Nasıl bir vizyon ki, 1996'da 3 branşta 144 öğrenciyle başlattığı bir çalışmanın gelinen noktası, yılda 200 bindir. Bir halk üniversitesi haline geldi. Türkiye'ye değil dünyaya model olan bir hale geldi'' diye konuştu. 

Açıldığından bu yana İSMEK'in düzenlediği kurslardan 1 milyon 300 bin insanın faydalandığını vurgulayan Topbaş, bu kursların sadece el emeği göz nuru geleneksel sanatları hayata geçirmek anlamını taşımadığını, aynı zamanda evlerinde, daracık mekanlarda yaşamını sürdürmeye çalışan insanların bir ferahlama mekanı olarak da hizmet gördüğünü vurguladı. 

Açılışı yapılan merkezde, 44 branşta 4 bin öğrencinin eğitim alacağını söyleyen Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Burada geleneksel sanatlarımız tekrar gündeme geldi. Bir çok modern alanda da burada insanlar eğitiliyor. İSMEK, aynı zamanda ev ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Sosyal, psikolojik ve ekonomik açıdan büyük katkılar sağlayan bu çalışmaların Avrupa ülkelerinde de geçerli olacak belgeleri için çalışmalarımız sürüyor.'' 

Törene katılan milletvekilleri adına söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır da 28 Şubat döneminde başlayan kesintisiz eğitim ile sanat eğitiminin önünün kapandığını ifade ederek, ''Meslek edindirme açısından belediyelerimiz bu açığı gidermek için canla başla çalıştılar. İSMEK, her ilçede yoğunlukla kadınlara bir meslek edindirme ve becerilerini gün yüzüne çıkarma gibi bir faaliyet gösteriyor'' diye konuştu. 

Merkezi ve yerel yönetimlerin el birliğiyle, bir çok kuruluşun meslek edindirme konusunda yaptığı çalışmaların süreceğini dile getiren Kacır, ''Sayın Topbaş'a, İstanbulumuz'a verdiği güzel hizmetler için teşekkür ediyorum'' dedi. 

Konuşmaların ardından, İSMEK'in yeni merkezinin açılışı Topbaş ve törene katılan milletvekilleri tarafından gerçekleştirildi. 

Açılışa, AK Parti Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Harun Karaca, Ünal Kacır,
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'da katıldı. (AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35