banner32

CHP’den annelere ve engelliler’e jest

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan dünya anneler günü ve engelliler haftası nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir ilçe başkanlığınca dördüncü etap Aygünler restoran’ta düzenlenen kahvaltılı programda Başakşehir Engeliler Derneği üyeleri yoğun katılım gösterdi.

CHP’den annelere ve engelliler’e jest
İlk Konuşmayı Başakşehir Engelliler Dernek (BAŞADER)başkanı Kerim Yavuz yaptı

BAŞEDER başkanı Kerim Yavuz yaptığı konuşmada şunları söyledi “Kişisel olarak her birimizin bir siyasi görüşü olabilir. Bu gayet normal bir şeydir. Ancak dernek olarak hiçbir siyasi görüşümüz yoktur. Bize destek olan her siyasi partiye eşit mesafedeyiz” dedi. Yavuz”Bugün anneler günü ve engelliler haftası nedeni ile bizleri kahvaltılı toplantıda bir araya getiren CHP Başakşehir ilçe başkanlığına ve ilçe başkanı Sayın Özgür Karabat’a ve ekibine teşekkür  ederim”dedi.

Başakşehir Times Haber Merkezi /Özel Haber 

İlk konuşmayı CHP ilçebaşkanı Özgür Karabat yaptı

CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat konuşmasına “ Planlamamız anneler günü ve engelliler hafatsını gönlümüzce eğlenerek kutlamak üzere  bir program yapmış idik. Ancak Dün Hatay Rehanlı’da hepimizin yüğreğini yakan saldırı olayından sonra sade bir kahvaltı ile sizinle birlikte olmayı tercih ettik” dedi.  Karabat Konuşmasını “Başakşehir Engelliler dernek başkanı Kerim Yavuz’a ve kendilerini yalnız bıramayan üyelere teşekkür ederim dedi.

CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanaoğlu Engellilerin emrindeyim diyerek konuşmasına başladı. Aslanoğlu  TBMM.de engelleiler ile ilgili olmlu yönde hangi karar gelirse parti olarak destekverdiklerini ifade ederek bugüne kadar bir çok engelli derneği ile çalışmalar yaptık. Bundan sonra Başakşehir  Engelliler Derneği ile de üyelerinin haklarını korumak adına arzı ettkleri zaman birlikte çalışmaktan zevk duyarım dedi.

Engellilerden sorumlu CHP Başakşehir ilçe başkan yardımcısı Sacide Özgündüz de kısa bir konuşma yaptı. Özgündüz bugün burada biz  değil engelli arkadaşlarımız konuşsun diyerek anneler günü ve engeliler hafatsını kutlayarak mikrofonu engellilere bıraktı. Engellier sorunları ile alakalı sundukları çözüm önerileri  makul ve mantıklı olması herkesi  memnun etti.

Uysal ‘dan dava Karabat’tan kahvaltı

Bilindiği üzere Başakşehir Eneglliler dernek başkan Kerim Yavuz Ak Parti Başakşehir İlçe başkanlığının kurucuları arasında yer alıyordu. Bir dönem de engeliler komisyon başkanlığıda yaptı. Mevlüt Uysal’ın engellilere bakış açısını eleştirdiği için geçen sene yaptıkları piknikte son anda tahsis edilen araçları iptal etmek dahil engellilere bir çok engel çıkaran Belediye başkanı Mevlüt  Uysal bunlarla yetinmeyip sadece vücudunun % 6 sını kullanabilen  Başakşehir  Engelliler Dernek Başkanı Kerim Yavuz’u kendisini eleştiridği gerekçesi ile Mahkemeye vermişti. İki duruşmadır mahkemenin bulunduğu kata çıkamadığı gerekçesi ile dava başkabir tarihe erteleniyor. Bu son olay bir tarafta makam mevki sahibi olan belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın vücudunun ancak % 6 sını kullanabilen bir engelliye dava açması, öte yanda ana muhalefet partisi ilçe başkanı Özgür Karabat’ın ilçedeki engellileri onore ederek kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek sohbet etmesi aradaki farkı ortaya çıkardı.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35