banner32

Başakşehirli müteahhitler belediyeyi bastı

Yıllardır çözülemeyen imar sorunu nihayetinde müteahhitlerin belediyeyi basmasına kadar vardı...

HABERİN GALERİSİ
Başakşehir özel

Başakşehir özel

Başakşehir’in varoş mahallerinde Güvercintepe’de İBB.nin 1/5000 lik ve ilçe belediyesinin de 1/1000 lik imar planlarını onaylamasından sonra arsa sahipleri ile sözleşme yapıp inşaata başladıkları bir anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının buraları kentsel rezerv alanı ilan etmesi ile zorda kaldıklarını iddia eden müteahhitlerden 80 kişilik gurup  Başakşehir Belediyesine akın ederek saatlerce belediye başkanı Mevlüt Uysal’ı beklediler.

 Başakşehir Times Haber Merkezi /Özel Haber 

Kızgın müteahhit gurup başkandan neden bizi ha bir yanlış yönlendiriyorsunuz diyerek tepki göstermesi başkanı kızdırdı.

Başakşehir Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal Güvercintepe de müteahhitlik yapan gruba şunları söyledi “Şahimntepe,Ziya Gökalp ve Altınşehir’deki müteahhitlerde sizinle aynı şartlara sahip. Sizi kışkırtanların oyunlarına gelmeyin. Kanal İstanbul projesinin geçiş güzergahında yer aldığınızdan dolayı size   piyango çıkmış farkında değilsiniz” dedi.

Uysal konuşma aralarında Mahalle halkını bilgilendirmek adına bazı çalışmalar yapan Güvercintepe Mahalle muhtarı İbrahim Dinç ve ana muhalefet partisi ilçe
başkanının yaptığı demokratik çalışmaları kışkırtıcılık olarak ilan etmesi protestocu müteahhitleri kızdırdı.

Başkan’ın onlar 2009 seçimlerinde de halka yalan yanlış şeyler söylediler. Şimdi de seçim yaklaştığı için tekrar sizi kandırmak için yalan söylüyorlar dedi.

Bir müteahhit sayın başkan yalan söyleyen dediğiniz kişilerin söylediği her şey doğru çıktı.Ama sizin söylediğiniz bir çok şey doğru çıkmadı demesi başkanı daha da sinirlendirdi.

Müteahhitlerin soru üstüne soru sorması başkanı iyice çileden çıkardı ve başkan
kalabalık gruba sert tepki göstererek üst katta bulunan makamına çıktı.

Müteahhitlerin derdine derman olunamadı

Müteahhitler ellerinde bulunan bütün imkanlarını inşaata yatırdıklarıı ifade ederek Kanal İstanbul gelir mi gelmez mi bilemiyoruz. Kadıki kanal gelene kadar içimizde imin ayakta duracağınında garatisi yok diyerek kendilerine doyurucu bir bilgi verilmemesine sert tepki gösterdler. 

Bir müteahhit bu tamamen bizimle dalga geçmedir dedi

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın Kanal İstanbul'un imarları durdurduğumuz yerlere yakın geçeceği ihtimali var bundan dolayı imarlar durdu sözü samimi bulunmadı. Adını vermek  istemeyen bir müteaahit bu koskoca kanal İstanbul'un Güvecintepe'de geçeceği bir ay içinde mi belli oldu diyerek burada kesinlikle başka oyunlar var diyerek başkan Uysal'ı samimi bulmadığını ifade etti..  

Bize karşı net  ve doğru bilgiler ver başkan talebi

Arsa ve inşaata para yatırdıkları halde imarları durdurulan müteahhitler bizim 1/1000 planımız daha bir ay önce askıdan indi. Biz de askı süresi bitti 1000 lik planlarımız onaylandı diyerek  elimizde avucumuzda ne varsa inşaata yatırdık şimid çıkıp imarlar durdu deilmesinde büyük adaletsizliklerin olduğunu ifade ederek Belediye başkanı Mevlüt Uysal'a tepi gösterdiler.

Planlar Uysal'în dışında durdu ama başkan samimi bir şekilde TOKİ ve  Çevre kabanlığı beni de bloke etmiş ev vatandaş diyerek halk ile birlikte hareket etmeli

İlkeli yayıncılık gereği tüm suçu belediye başkanı Mevlüt Uysal'a yüklemek de çok adil bir davranış olmazsa gerek. Ancak Uysal'ın hatası Mahalle muhtarını,STK.ları, basını ve halkı yanına alarak ey milletim ben sizinle birlikteyim.  TOKİ ve Çevre bakanlığı beni de size karşı zor durumda bırakıyor gelin el birliği ile bu sorunu çözmeye gayret edelim dese çözüm daha kolay olur. Gizli bir el sanki Başkan'a halkla,muhtarla,basınla kavgalı ol der gibi geliyor bize.

Sonuç olarak başkan sakin kafa ile düşünerek herkesin yardım ve desteğine talip olmalı ki bu sorun sözülsün. Basın olarak biz de İlçemizin yeniden dönüşmesi adına bir umut besliyoruz. Ama halka yeteri bilgi verilmez ise her kadadan bir ses çıkar ve sesi gür olanın görüşü sanki doğru imiş imajı yayılır.

İlçenin gelişip sağlıklı büyümesi adına başkan'ın mevcut düşünme tarzını gözden geçirmesini tavsiye ederiz.  

Kay
ak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35