banner32

Başakşehir SGK, Bakan Faruk Çelik tarafından açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk, Çelik İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, SGK Kurum Başkanı Fatih Acar ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Avrupa Yakası SGK’nın üç şubesinin toplu açılışını Başakşehir Sosyal Güvenlik Merkezi’nde düzenlenen törenle açtı.

Başakşehir SGK, Bakan Faruk Çelik tarafından açıldı
SGK Kurum Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, STK temsilcileri, SGK kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı açılış töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Başakşehir Sosyal Güvenlik Kurumunun açılışına katkılarından dolayı Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkür etti. 

Başakşehir Times Haber Merkezi
 


SGK ile ilgili işlemler artık daha kolay 

Başakşehir’deki Toplu açılış törenin de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Merkezin Başakşehir’e ve vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağlayacağını vurguladı “Vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar tüm SGK ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu modern merkez ile hizmeti vatandaşımızın ayağına getirmiş olduk. Türkiye’de sigortalıların %28 İstanbul’da yaşıyor, biz vatandaşlarımızın memnuniyetini %100’e çıkarmak için uğraşıyoruz. Sigortalı vatandaşımız eskiden yılda 2 kez doktora gidebiliyordu, şimdi ise yılda 8’ e çıktı hedefimiz ise yılda 10’a çıkartmak” dedi. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı konuşmada “Kamu hizmetlerinin Başakşehirliler’in ayağına gelmesi çok önemli. İstanbul’da aktif sigortalıların oranı 4.145’e, pasif sigortalıların oranı ise 1.975’e ulaştı. Yeni Sosyal güvenlik yasası ile hizmet alanların sayısı daha da genişledi, bu insanlara hizmet vermek için daha da çok çalışmalıyız” dedi.

SGK Kurum Başkanı Fatih Acar ise konuşmasında yeni açılacak Sosyal Güvenlik Merkezlerinin müjdesini verdi “2008’de eşit, adil, ulaşılabilir bir sağlık sistemine adım attık. Biz zamanlar SGK merkezlerini hayalini kuruyorduk, bu gün 378 SGK merkezini hizmete açtık. İki yıl sonra İstanbul’un 27 ayrı bölgesinde SGK merkezini hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Başakşehir Sosyal Güvenlik Kurumunun açılış töreninde sorularımızı yanıtlayan Belediye Başkanı Uysal “Başakşehir Belediyesi olarak vatandaşımıza bir söz verdik. Başakşehir’i cazibe merkezi yapacağız dedik. Bu sözümüzü başta sosyal çalışmalar olmak üzere, çevre, kültür ve şehircilik alanlarında gerçekleştirdiğimiz projelerle hayata geçirdik. Birçok konuda lider olduk, örnek olduk. İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek olan SGK merkezi, hepimiz için en kıymetli olgulardan olan zamandan tasarruf sağlayacak. Bundan böyle vatandaşımız SGK ile ilgili işlemlerini ilçe dışına çıkmadan rahatça ve zamandan tasarruf ederek yapabilecek” dedi.

Mehteran konseri alkış aldı

Protokol konuşmalarının ardından kurdelayı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve protokolle birlikte kesen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kurumun Başakşehir’e hayırlı olmasını diledi. Bakan Faruk Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Uysal ve beraberindeki heyet, Başakşehir Hizmet binasını birlikte gezdi, çalışanlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başakşehirli memnun kaldı

Sosyal Güvenlik'le ilgili işlemleri Başakşehirli vatandaşları için daha da kolaylaştıracak olan Merkezinin açılış töreninde sahne alan Mehter Ekibinin konseri ilgiyle izlendi. Katılımcılara pilav ikramının da yapıldığı açılışta, vatandaşlar şubenin açılışından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Açılışa tekerlekli sandalyedeki oğluyla birlikte katılan Mehtiye Özmez “SGK ile ilgili işimiz olduğunda uzaklara gitmeden halledebileceğiz, emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Hakan Kılıç “Böyle bir hizmetin buraya gelmesi bizim için çok büyük mutluluk” dedi.

İstanbul’a 7 SGK Şubesi daha açılıyor

Başakşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek olan “Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü Başakşehir Sosyal Güvenlik Kurumu” 87 çalışanı ile Başakşehir 5.etapta hizmet verecek.

Başakşehir’de gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Başakşehir’de Sosyal Güvenlik Merkezinin yanı sıra, İstanbul Avrupa yakasında Esenler, Sarıyer ve Anadolu yakasında ise Ümraniye, Tuzla, Şile ve Beykoz olmak üzere 7 yeni Sosyal Güvenlik Merkezini de hizmete açmış oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35