banner29

“Yeni Nesillere Barışı Öğretmeliyiz”

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, Fransa Ulusal Meclisi’nde düzenlenen “Barış ve Kültürlerarası Yaklaşımlar İçin Girişimciler” konulu toplantıda bir konuşma yaptı. Yücel “Gelecekte medeniyetlerin çatışmasını değil barışını istiyorsak, yeni nesillere barışı öğretmeliyiz” dedi.

“Yeni Nesillere Barışı Öğretmeliyiz”
BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Fransa Ulusal Meclisi’nde katıldığı “Barış ve Kültürlerarası Yaklaşımlar İçin Girişimciler” konulu toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bir eğitim girişimcisi olarak yıllarca bilginin ve bilimin peşinden koştum. Geçen yıllar içerisinde edindiğim en önemli izlenim, birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesinin gerek ve şart olduğudur” dedi.

Eş başkanlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘Medeniyetler İttifakı’ projesinin önemine vurgu yapan Enver Yücel, bu sebeple Türkiye’deki ilk medeniyet araştırmaları merkezini Bahçeşehir Üniversitesi olarak kurduklarını belirtti. BAU Medeniyet Araştırmaları Merkezi hakkında bilgi veren Yücel, “Burada hazırlanan ‘Batıya Doğru Akan Nehir’ isimli belgesel başta Fransa ve Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin önemli televizyon kanallarında gösterildi. Soykırım sırasında Almanya’da yaşanan hadiseleri anlatan ’Turkish Passport’ belgeselimizin geçtiğimiz ay İsrail Film festivalinde birincilik ödülüne layık görülmesi ise bizleri ziyadesiyle memnun etti” ifadesini kullandı.

PROJELER HEP BARIŞ İÇİN

Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Barış ve Kültürlerarası Yaklaşımlar” konusunda gerçekleşen diğer projeler hakkında da bilgi veren Enver Yücel, “Aladdin projesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz ‘Üniversite Reformu’ konferansı çerçevesinde, Türkiye yüksek öğretimine önemli katkılar sağlayan Yahudi bilim insanlarını üniversitemizdeki bu konferansta tekrar andık ve gündeme getirdik. Birlikte yasam kültürünün adeta laboratuarı olan İstanbul şehrinin, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından yola çıkarak ‘BAU Medeniyetlerin Sesi Korosu’nu kurduk. Balkanlarda yakın tarihimizde yaşananların bir daha yaşanmaması ve birlikte yasam kültürünün sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacak olan ve 25 Kasım'da Edirne'de gerçekleşecek ‘Balkan Köprüleri Projesi’ne Bahçeşehir Üniversitesi de katkı sağlayacaktır” dedi.

“AYRIŞTIRICI TOHUMLAR EKMEYİ BIRAKMALIYIZ”

Gelecekte medeniyetlerin çatışmasını değil, barışını istiyorsak daha yapılacak çok işin olduğunun altını çizen Enver Yücel, “Bana göre en önemlisi geleceğe, yani çocuklarımıza yatırım. Ben eğitimin bireyin ve toplumların hayatında neleri değiştirdiğini ve değiştirebileceğini biliyorum. Yeni nesillere barışı öğretmeliyiz. Ayrıştırıcı tohumlar ekmeyi bırakmalıyız. Kültür ve medeniyetin birbirinden etkilendiğini, birbirini tamamladığını, birinin diğerinden üstün olmayacağını kavratmalıyız” dedi. Yücel kitaplardan rencide edici içeriklerin çıkarılması gerektiğini söyledi ve barış için işadamlarına da büyük görevler düştüğünü belirtti.
Konuşması boyunca Louis Massignon, Henry Corbin gibi ünlü Fransız düşünürlerinden alıntılar yapan Enver Yücel sözlerini Mevlana’dan ve Nazım Hikmet’ten okuduğu şiirlerle tamamladı.

İstanbul Times Haber Merkezi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35