banner25

Şelale Parkına bundan böyle aile olmayan giremez

İstanbul 'un göbeğinde bu da oldu...

Şelale Parkına bundan böyle aile olmayan giremez
 

Başakşehir Belediyesinin basın bürosundan 21.02.2012 günü yapılan açıklamaya göre, Şelale Parkının aileye açılacağı söyleniyor.Şelale parkı kapalıydı da, bizim mi haberimiz yok.

Başakşehir Times Haber Merkezi /Nihat Emeksiz

Yada bundan sonra şelale Parkının giriş kapılarına “ AİLEYE MAHSUSTUR. GİRİLMEZ”  levhalarımı konacak? Belediyenin bu açıklamasını okuyunca  Şelaledeki gelişmeleri takip eden birisi olarak aklıma   bu sorular geldi.


Olayın özü şudur: Belediye Başkanlığı   parkın bir dönümlük kısmını bir firmaya lokanta yapılması için yıllık on bin TL karşılığında kiraya vererek bu alanın ticarileşmeye açmasıdır.


Şu anda Şelale Parkı yıkılmaya başlamıştır. Başlangıçta, yıkım gerekçesi  bir sürü ipe sapa gelmeyen sözler söylenerek gerçek  gizlenmeye çalışılmıştır. Şimdi ise belediye yetkilileri ile yapılan görüşmelerden  ve bu bildiri yayınlandıktan sonra gerçek niyet ortaya çıkmıştır.

Belediye 2 milyon TL ile buranın yol, otopark, ışıklandırma v.s işlerini yapacak,  sonrada ticari  alan haline getirilecektir. Parkın tam ortasına yapılacak cafe, lokanta, müzikhol ilk olmayacak arkası gelecektir.


Henüz projesi bile olmayan bu yıkımın bir an önce durması gerekmektedir. Başta Şelale Parkı çıvarında yaşayan komşularım olmak üzere, tüm Bahçeşehir’liler  parkın ticari alana dönüşmesini istemeyeceğini düşünüyorum. Aile parkı kılıfı adı altında, Bahçeşehir’de özel bir alan yaratarak Bahçeşehir’i bölmek son derece yanlıştır.

Yapılacak şey, az bir masrafla uzun zamandır bakımı yapılmayan parkın bakımını yapmak ve yeni bir ışık düzenlemesi ile parkın doğal halini korumak Belediyenin görevi olmalıdır.

   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35